washandje

10x wat te doen met oude washandjes

In elk huishouden wordt wel in bepaalde mate afval gecreëerd: of je nu niet zo actief bezig bent met jouw afval of juist een fervent zero waster bent. We kunnen het er allemaal wel over eens zijn dat minder afval eigenlijk beter is, maar sommig afval is moeilijk te vermijden. Daarom deel ik regelmatig handige tips om juist het afval dat je in jouw huishouden creëert een nieuw leven te geven. Of het nu gaat om koffiedik, plastic flessen, groenteafval of oude jeans: je kunt heel veel dingen een tweede leven geven. Vandaag deel ik 10 tips om oude washandjes te hergebruiken.

#1 Poetsdoekjes

Oude washandjes en handdoeken zijn ideaal voor het maken van poetsdoekjes. Met de DIY van A Rose Tinted World maak je de mooiste doekjes.

#2 Makeover

Hebben jouw washandjes flink wat versleten plekken? Geef ze dan een makeover. Met wat handig naaiwerk kun je er de leukste washandjes ooit van maken!

#3 zeepzakje

Als je soapbars gebruikt, ken je het probleem wel. Je houdt vaak restjes zeep over die nog onmogelijk met goed fatsoen te gebruiken zijn. Gelukkig biedt een zeepzakje hier uitkomst en die kun je heel eenvoudig zelf maken van een oud washandje! Op Thrifty Fun vind je een handige DIY.

#4 Badspons

Met de DIY van Ruffles and Stuff maak je deze mooie badspons van oude washandjes (of handdoeken).

#5 Babyspeeltje

Dit leuke babyspeeltje van So Sew Easy is helemaal zelfgemaakt van lintjes en restjes van oude stoffen. Hier kun je natuurlijk ook oude washandjes voor gebruiken.

#6 Badmat

Met restjes van washandjes kun je deze leuke badmat helemaal zelf maken! Je vindt de DIY op Cleverly.

#7 Huisdierspeeltje

hond

Oude stukken stof zijn natuurlijk ideaal om speeltjes voor jouw huisdieren te maken. Ga aan de slag met oude washandjes en vlecht of knoop een leuk speeltje in elkaar.

#8 Unpaper towels

In de zero waste gemeenschap zijn unpaper towels ontzettend populair. Eenvoudig gezegd is dit een duurzaam alternatief voor keukenpapier. Met oude washandjes kun je heel eenvoudig je eigen unpaper towels maken met de DIY van Happiest Camper.

#9 Wasbare wattenschijfjes

Wasbare wattenschijfjes zijn ideaal als duurzame vervanging voor katoenen schijfjes. En deze maak je eenvoudig zelf van oude washandjes. De DIY vind je op Apple Green Cottage.

#10 Doneren aan dierenopvang

hond

De lokale dierenopvang is waarschijnlijk heel blij met een donatie van oude washandjes, handdoeken of theedoeken. Ze gebruiken deze doeken om de dieren te wassen en te verzorgen. Informeer dus zeker eens bij het lokale asiel of bij een andere dierenorganisatie in de buurt.

Wil je graag meer tips voor creatief hergebruik? Bekijk dan ook zeker de andere artikelen in de reeks ‘creatief hergebruik’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *