Dat is pas goed nieuws! #200

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

De Biodiversiteitswijzer

Maak Grijs Groener

Veel Nederlanders willen graag een bijdrage leveren aan de lokale biodiversiteit, maar men weet vaak niet zo goed hoe. Daarom is deze week de Biodiversiteitswijzer gelanceerd. Dit online hulpmiddel geeft snel eenvoudige tips voor een groenere omgeving voor iedereen. Of je nu je tuin, balkon of straat wilt vergroenen: de Biodiversiteitswijzer helpt erbij! Deze tool is onderdeel van de publiekscampagne ‘Maak Grijs Groener‘ van Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel.

Albert Heijn stopt met gratis plastic zakjes bij groente en fruit

verpakkingsvrij

Supermarktketen Albert Heijn kondigde deze week aan te stoppen met het verstrekken van gratis plastic zakjes op de groente- en fruitafdeling. De supermarkt verkoopt al enige tijd herbruikbare zakjes die hiervoor gebruikt kunnen worden en de stop op plastic zakjes is dan ook een logische volgende stap. Deze nieuwe maatregel zal 130 miljoen plastic zakjes schelen op jaarbasis! Vanaf medio april zullen klanten geattendeerd worden op de nieuwe maatregelen en vanaf 19 april kunnen klanten twee weken lang gratis herbruikbare zakjes krijgen voor hun verse boodschappen. Zo hoopt de supermarktketen dat de overstap soepel verloopt voor klanten.

Duurzaam interieurplatform The Substitute

woonkamer
Ga je verhuizen of verbouwen en ben je op zoek naar duurzame alternatieven voor het interieur en de bouwmaterialen? Dan vind je vanaf nu op The Substitute alles over de duurzame kant van interieur. The Substitute is de eerste Nederlandse community met een platform voor het duurzame alternatief in interieur en verbouw. Een community van duurzame interieurmerken, makers en duurzaam werkende professionals. Het platform wil aandacht vragen voor de tegenhanger van fast furniture. Jaarlijks wordt er namelijk in Nederland zo’n 250.000.000 kilo aan interieur afval weggegooid en nog geen 10% daarvan wordt hergebruikt. Dat moet anders en The Substitute hoopt bewustzijn en duurzame acties te stimuleren. Het platform is een initiatief van Machteld Rijnten en Marieke Kamphuis. Op The Substitute vind je mooie merken en bedrijven als Yumeko, Tierrafino, Van Hier, Esther Derkx en Saudade.

Burger Teststraat

Burger Teststraat

Heb je lekkere trek en even niets te doen? Breng dan dit weekend een bezoek aan de pop-up vegan teststraat van Violife en Vegan Burger Brothers. Op 27 en 28 maart kun je hier van 18.00 uur tot 22.00 uur gratis een volledig plantaardige cheeseburger testen. De locatie is per auto te bezoeken bij Club Atelier in Amsterdam. Ben je niet in de gelegenheid om de teststraat te bezoeken of beschik je niet over een auto? Niet getreurd, want de gerechten van Vegan Burger Brothers, inclusief de Royal Melt burger, kunnen ook thuis worden bezorgd via Deliveroo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *