goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #199

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Jumbo gaat voor minder plastic

minimaliseren op boodschappen

Supermarktketen Jumbo kondigde deze week aan dat ze in de loop van dit jaar de verpakkingen van veel producten zullen aanpassen om zo plastic uit te sparen. Het gaat onder andere om de verpakkingen van gehakt, aardappels, champignons en fruit. Bananen zullen worden verpakt in een papieren rol en de biologische aardappelen zullen in een papieren zak worden verkocht. Het is een kleine stap naar een duurzamere winkel, maar elk initiatief om afval uit te sparen is welkom!

I am Greta

Greta

Op 13 april is op de VPRO de 2Doc documentaire ‘I am Greta’ te zien. In deze documentaire geeft regisseur Nathan Grossman een inkijkje in Greta Thunbergs leven. Hij biedt een blik op haar allereerste eenzame protesten, maar ook op haar indrukwekkende speech bij de VN in New York. De documentaire is op 13 april om 22.35 uur te zien op NPO2.

Het is lente!

Het kan je niet zijn ontgaan: het zonnetje schijnt vaker, overal zijn de narcissen te bewonderen en de temperaturen zijn een stuk aangenamer dan een paar weken geleden. Vandaag is de astronomische lente van start! Is dat dan goed nieuws? Jazeker! Enorm veel mensen kampen in de wintermaanden met een winterdip of een seizoensdepressie en voor die mensen, waaronder ikzelf, is het een enorme opluchting dat de dagen langer worden en de zon zich vaker laat zien. Daarnaast betekent het begin van de lente ook dat er binnenkort weer gezaaid kan worden in de tuin!

Hoge opkomst verkiezingen

Afgelopen week mochten we weer naar de stembus om onze stem uit te brengen op de partij van onze keuze. De uitslag van de verkiezingen bracht deze week nogal wat onrust teweeg. Wat mij betreft geheel terecht: ik snap ook niet waarom een partij als de VVD na zoveel jaren wanbeleid nog zoveel stemmen krijgt en waarom ronduit racistische partijen als FvD en PVV zoveel fans in het land hebben. Maar er is ook goed nieuws te melden over deze verkiezingen. Zo was de opkomst dit jaar te vergelijken met de opkomst van de vorige verkiezingen, maar lieten aanzienlijk meer jongeren van zich horen. De opkomst onder jongeren van 18 tot 24 jaar oud was 80 procent. Vier jaar geleden was deze opkomst slechts 67 procent. Het is hoopvol om te zien dat steeds meer jongeren zich betrokken voelen bij de politiek en van zich laten horen!

Bron foto 3: VPRO

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *