goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #198

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Klimaatacrobaten actief in Parijs

parijs

Erger jij je ook wel eens aan al die felle lichtreclames in winkelstraten? Een groep klimaatacrobaten in Parijs besloot hier tegen in actie te komen. Vanwege de avondklok in Parijs mogen mensen namelijk niet meer op straat komen na 18.00 uur ‘s avonds. Toch branden de lichtreclames overal nog volop. Om deze energieverspilling tegen te gaan, klimt deze groep ervaren parkour-beoefenaars ‘s avonds op gebouwen om de lichten uit te doen via de noodschakelaars. Ze noemen zichzelf de ‘Lights-Off beweging’ en zijn ook in andere delen van Frankrijk actief!

Movies That Matter Festival 2021

Movies That Matter

Van 16 tot en met 25 april 2021 vindt het Movies That Matter Festival plaats: een festival waar diverse spraakmakende documentaires en films over maatschappelijk relevante thema’s worden vertoond. Natuurlijk is er tijdens het festival ook altijd veel aandacht voor klimaatverandering en milieu. Dit jaar worden onder andere de documentaires ‘Journey to Utopia’ en ‘Wood’ vertoond. In ‘Journey to Utopia’ waagt een Noors gezin een sprong in het diepe om hun lifestyle te verenigen met hun duurzame overtuigingen. Ze verhuizen naar ‘Permatopia’: een gloednieuwe, zelfvoorzienende, biologische landbouwcoöperatie in Denemarken. ‘Wood’ is een verborgen camera documentaire over de wereldwijde illegale houtkap. Je kunt het hele programma bekijken op de website van Movies That Matter en daar ook jouw kaartjes scoren. Het festival vindt plaats in Den Haag, in acht sattelietsteden door heel Nederland en natuurlijk online.

Simon Lévelt gaat voor 100% biologisch en verpakkingsvrij

koffie

De bekende koffie- en theeverkoper Simon Lévelt wordt steeds duurzamer. De koffie- en theespecialist zet de laatste stap naar een 100% biologisch assortiment én werkt toe naar verpakkingsvrij winkelen. Deze week werd de katoenen koffiezak geïntroduceerd waarmee klanten hun koffiebonen kunnen aanschaffen. Deze zak is keer op keer weer te gebruiken en scheelt zo flink wat afval. Je krijgt de koffiezak gratis bij aanschaf van 500 gram koffie in één van hun winkels én bij iedere refill ontvang je 5% korting. Natuurlijk kun je ook nog altijd je eigen bakjes en zakjes meenemen. De winkels van Simon Lévelt staan hier voor open.

Unilever schrapt de term ‘normaal’ op producten

cosmetica

Het grote levensmiddelenconcern Unilever kondigde deze week aan de term ‘normaal’ niet langer meer te gebruiken op hun schoonheids- en verzorgingsproducten. Zo wil het bedrijf hun merken een stuk inclusiever maken. Het betreft de producten waar nu nog op te lezen is dat het voor een ‘normale huid’ of voor ‘normaal haar’ is. Natuurlijk zijn er nog grote stappen te zetten naar volledige inclusiviteit, maar vanuit een groot bedrijf als Unilever is dit wel een mooie boodschap.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *