goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #197

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Nationale Week Zonder Vlees 2021

vegan food

Maandag begint de Nationale Week Zonder Vlees 2021. Deze themaweek is een fantastisch initiatief van Isabel Boerdam en diverse grote partners en bekende ambassadeurs om vegetarisch eten te promoten. Met de Nationale Week Zonder Vlees van 8 tot en met 14 maart willen ze vegetarisch eten onder een breed publiek onder de aandacht brengen en laten zien dat vegetarisch eten smaakvol, veelzijdig, gezond en eenvoudig is. Dit jaar vindt deze themaweek al voor de 4e keer plaats en iedereen kan gratis meedoen door zich aan te melden via de website van de Nationale Week Zonder Vlees. Op de website vind je een aantal smakelijke vega gerechten, maar in dit artikel deel ik ook mijn 10 favoriete gerechten die zeker niet mogen ontbreken op het menu aankomende week.

NK Tegelwippen

geveltuin

Ik heb er al eerder over geschreven: onze obsessie met stenen is alles behalve goed voor het klimaat en de lokale biodiversiteit. Het wordt steeds warmer in Nederland en het weer wordt steeds extremer. Door de grote hoeveelheid tegels in de stad en in onze tuinen warmt het meer op dan nodig is en het regenwater kan maar moeilijk wegstromen. Eruit dus met die stenen! Tijdens het NK Tegelwippen worden gemeenten in heel Nederland aangemoedigd om zoveel mogelijk tegels te verwijderen en te vervangen door groen. En iedereen kan hierbij meehelpen! Het NK Tegelwippen vindt plaats van 30 maart tot en met 30 september. Op de website van NK Tegelwippen vind je meer informatie en een overzicht van de gemeenten die dit jaar deelnemen.

Genderpraatjes hulplijn

transgender

Vanaf deze week is er een hulplijn beschikbaar voor iedereen die worstelt met gender. De hulplijn ‘Genderpraatjes’ is een initiatief van Transgender Netwerk Nederland en Transvisie. Mensen kunnen bellen, mailen en chatten met ervaringsdeskundigen via het kanaal. De hulplijn is elke doordeweekse dag geopend van 15:00 uur tot 17:00 uur via het nummer (085) 303 76 80. Natuurlijk kun je ook een kijkje nemen op de website van Genderpraatjes.There are no comments

Add yours