lenteknutsels

De 10 leukste lenteknutsels

Of je nu wel of geen kinderen hebt: er is niets leuker dan zelf de versiering knutselen voor diverse feestdagen, seizoenen en bijzondere gelegenheden. De mogelijkheden zijn eindeloos, je huis is altijd in een handomdraai in feestelijke sfeer en je bespaart er nog geld mee ook. Laat je creativiteit dus de vrije loop of laat je inspireren door één van de vele leuke DIY projecten online. Ik deel alvast de leukste lenteknutsels om het huis al helemaal in lentesferen te krijgen.

#1 Lentebloemen

Deze DIY is vrij eenvoudig en daarom leuk om samen met de kinderen te doen. Je kunt eindeloos combineren en variëren waardoor je een mooie verzameling kleurige lentebloemen kunt maken. De DIY vind je op Easy Peasy and Fun.

#2 Raamvlinder

Deze mooie vlinder is gratis te downloaden op Simple Mom Project. Vervolgens kun je met gekleurd vloeipapier deze mooie raamversiering maken.

#3 Bloemenslinger

Deze prachtige bloemenslinger ziet er misschien ingewikkeld uit, maar met de tutorial van eHow kun je deze helemaal zelf maken.

#4 Bloemtakken

Je zou het niet zeggen, maar de bloemen aan deze takken zijn van papier gemaakt! Met de DIY van Happy Happy Nester kun je jouw huis ook hiermee versieren.

#5 Bloesemrolletjes

Hoe leuk zijn deze versierde toiletpapierrolletjes?! Het is een leuke DIY om samen met de kinderen te doen omdat ze lekker kunnen frutselen met het crepepapier. Het idee vind je op I Heart Crafty Things.

#6 Narcissen

Als je denkt aan de lente dan zijn narcissen toch wel dé bloemen die dit seizoen kleur geven. Houd je van knutselen met papier dan is deze origami DIY van Surala World een must try. Een eenvoudigere DIY om samen met de kinderen te doen vind je op Fun Crafts Kids.

#7 Boekenlegger

Je kunt nooit teveel boekenleggers hebben als boekenliefhebbers dus deze DIY van een bookmarker in de vorm van een lieveheersbeestje van Red Ted Art is absoluut de moeite waard.

#8 Pompom bloemen

Qua lenteknutsels staat deze DIY wel erg hoog op mijn lijstje. Deze pompombloemen zijn niet alleen leuk om te maken, maar ook om iemand cadeau te doen. Je vindt de DIY op The Best Ideas for Kids.

#9 Vlieger

Deze decoratieve vlieger om het raam mee te versieren is leuk in elk seizoen. Het idee is afkomstig van Make and Takes.

#10 Papieren slinger

Is het al duidelijk dat ik gek ben op slingers? In ons huis hangen standaard slingers, of het nu een feestdag is of niet. Het liefst maak ik ze zelf en deze staan zeker op mijn DIY lijstje. Het idee is afkomstig van Jacks and Kate.

Natuurlijk is er online nog veel meer inspiratie te vinden voor leuke lenteknutsels. Breng zeker eens een bezoek aan mijn Pinterestpagina voor meer leuke knutselideeën. Meer knutselinspiratie voor andere seizoenen, feesten en speciale gelegenheden kun je hier vinden.

2 gedachten over “De 10 leukste lenteknutsels”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *