plantenpotten

10x wat te doen met oude plantenpotten

In elk huishouden wordt wel in bepaalde mate afval gecreëerd: of je nu niet zo actief bezig bent met jouw afval of juist een fervent zero waster bent. We kunnen het er allemaal wel over eens zijn dat minder afval eigenlijk beter is, maar sommig afval is moeilijk te vermijden. Daarom deel ik regelmatig handige tips om juist het afval dat je in jouw huishouden creëert een nieuw leven te geven. Of het nu gaat om koffiedik, plastic flessen, groenteafval of oude jeans: je kunt heel veel dingen een tweede leven geven. Vandaag deel ik 10 tips om oude plantenpotten op creatieve wijze opnieuw te gebruiken.

#1 Opknappen

wat te doen met bananenschillen

Een vale kleur en wat beschadigingen hier en daar is natuurlijk geen reden om een plantenpot als afval te beschouwen. Met flink boenen, wat schuren en een likje verf kun je veel plantenpotten weer nieuw leven inblazen.

#2 Plantenkrans

Heb je een verzameling potjes in verschillende formaten die je graag een nieuwe bestemming wilt geven? Ga dan aan de slag met deze toffe plantenkrans van By the Way.

#3 Touwpotjes

Van die beschadigingen op de potten zie je niks meer nadat je deze leuke touwpotjes van Roeshel hebt gemaakt. De DIY is eenvoudig, maar ontzettend leuk.

#4 Fairy garden

Fairy garden zijn schattige kleine tuintjes in plantenpotten en andere kleine objecten. Je creëert als het ware een magische miniwereld met plantjes en kleine details als huisjes, meubels, trappetjes en dieren. Het staat ontzettend leuk in de tuin en stimuleert de fantasie van iedereen die de fairy garden ontdekt.

#5 Waterfontein

Heb je altijd al een waterornament in de tuin willen hebben? Ga dan aan de slag met deze leuke DIY van Flying Kitten.

#6 Mozaïeken

mozaiek

Zijn de plantenpotten echt niet meer te fatsoeneren? Sla ze dan aan diggelen en gebruik de losse stukjes om mee te mozaïeken! Zo kun je elke muur en meubel een leuke makeover geven.

#7 Vogelbad

Je kunt van nagenoeg elk potje met een schotel een leuk vogelbad maken. Daar doe je de vogels in jouw tuin een groot plezier mee, vooral op warme dagen. Dit vogelbadje is gemaakt door Thrifty Fun.

#8 Tuinornament

Houd je wel van grappige elementen in de tuin? Dan is deze DIY van The Whoot iets voor jou!

#9 Tuinverlichting

Met een paar oude plantenpotten maak je in een handomdraai deze leuke tuinverlichting. Het idee is afkomstig van Lora Bloomquist.

#10 Kabouterhuisje

Heb je plantenpotten met butsen erin en scherven eraf? Geen probleem. Dat geeft deze kabouterhuisjes juist wat karakter! Kabouterhuisjes lijken op fairy gardens, maar in plaats van een tuin creëer je een huisje van de plantenpot zelf. Dit huisje is afkomstig van Life Creatively Organized, maar je kunt je fantasie natuurlijk de vrije loop laten.

Wil je graag meer tips voor creatief hergebruik? Bekijk dan ook zeker de andere artikelen in de reeks ‘creatief hergebruik’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *