5 tips voor het vieren van een verjaardag in coronatijd

Veel winkels zijn gesloten, het aantal mensen dat op visite mag komen is beperkt en erg feestelijk voelen de meeste mensen zich niet. Hierdoor kan het een flinke uitdaging zijn om een verjaardag te vieren in coronatijd. Maar het leven gaat door en het is juist belangrijk om ook stil te staan bij de leuke dingen in het leven. Daarom geef ik in dit artikel graag 5 tips voor het vieren van een verjaardag in coronatijd. Ik geef tips voor cadeaus, van een gepersonaliseerd cadeau tot een cadeaubon, versiering en tips voor het veilig vieren van een verjaardag met familie en vrienden in deze gekke tijden.

#1 Cadeaus

cadeaus

Een verjaardag is natuurlijk niet compleet zonder cadeaus. Maar hoe wissel je cadeautjes uit als je elkaar niet gaat zien? Al vier je de verjaardag niet samen, een cadeau hoort er wel bij. Helemaal in deze tijd kan een leuk presentje juist een hart onder de riem zijn van de jarige. Stuur dus een persoonlijk cadeau via de post, kies voor een cadeau abonnement op het favoriete tijdschrift van de jarige of laat een mooie plant bezorgen. Je kunt natuurlijk ook een digitale cadeaubon versturen als je een gebrek hebt aan inspiratie. En wat dacht je van een cadeaumand vol lekkers? Die kun je zelf samenstellen of bestellen bij jouw favoriete foodwinkel. Er zijn volop mogelijkheden om de jarige een leuke verrassing te bezorgen.

#2 Videofeestje

thuiswerken

Nu we maar weinig visite mogen ontvangen, is het organiseren van een verjaardagsfeest eigenlijk niet mogelijk. Gelukkig zijn er genoeg leuke alternatieven. Zo kun je ook een ontzettend leuke tijd hebben met jouw vrienden en familieleden via videobellen! Gebruik hiervoor Zoom, Microsoft Teams, FaceTime of Hangouts. Het is alsof je een kamer vol visite hebt, maar dan zonder de rommel. En als die vervelende oom begint met zijn vrouwonvriendelijke opmerkingen kun je hem gewoon muten. Dat is nog eens handig!

#3 Versiering

verjaardag

‘Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen’ is een welbekende spreuk die nog nooit zo relevant was als nu in coronatijd. Een huis vol versiering geeft altijd direct een feestelijk gevoel, maar als er geen feestje is, voelen veel mensen niet de drang om het huis feestelijk aan te kleden. Ik zeg: toch doen! Ook al komt er niemand langs en vier je de verjaardag alleen: je verdient die versiering!

#4 Op weg

slinger

Geen visite? Geen probleem! Je kunt natuurlijk ook in de auto of op de fiets stappen en langs vrienden en familie gaan voor een persoonlijke verjaardagswens. Vooral voor kinderen is dit een fijne manier om toch nog felicitaties, cadeaus en een feestelijk gevoel te krijgen. Maak er een heus festijn van door de auto te versieren, feestmuziek op te zetten en de vrienden en familie buiten te laten staan met slingers, cadeaus en iets lekkers. Houd natuurlijk wel voldoende afstand van elkaar.

#5 Post

kaart

Juist in deze tijd is het heel belangrijk om contact met elkaar te houden. Dat kan natuurlijk via de telefoon, social media of via FaceTime of Zoom, maar ‘ouderwets’ post sturen heeft ook zijn charme. Een appje geeft gewoon niet hetzelfde gevoel als een kaartje in de post met de beste wensen en een persoonlijke boodschap. Verblijd de jarige job dus zeker met een persoonlijk kaartje via de post om het verjaardagsgevoel nog groter te maken.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Primera. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *