staycation

5 tips voor de ultieme thuisvakantie

De laatste jaren is de staycation, oftewel een vakantie in eigen huis, steeds populairder aan het worden. En dat heeft echt niet alleen te maken met het coronavirus. Een vakantie in de eigen vertrouwde omgeving is namelijk heel relaxed. Je hoeft je geen zorgen te maken om vervoer of verblijf, het inpakken van ieders spullen, lange reistijden en hoge kosten. Je blijft gewoon lekker thuis en ontdekt nieuwe leuke plekken in de eigen omgeving terwijl je een heleboel geld uitspaart. En daarbij is een staycation ook nog eens veel duurzamer! Nu we dit jaar ook nog flinke reisrestricties hebben, lijkt de thuisvakantie dé trend van 2021 te worden. Daarom geef ik graag tips om van jouw vakantie in eigen huis een succes te maken. Haal die loungeset dus maar uit de schuur, stof de parasol af en sla een flinke stapel boeken in. Jouw thuisvakantie kan beginnen!

#1 Fleur de tuin op

staycation

De meeste mensen gaan op vakantie om te genieten van het zonnetje en van een inspirerende omgeving, maar daarvoor hoef je natuurlijk helemaal niet op vakantie. Creëer jouw ultieme ontspanningsoord gewoon in eigen tuin of op het balkon. Het weer is er nu misschien nog niet naar, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg voor een loungehoek in de tuin om heerlijk te vertoeven, creëer voldoende schaduw en zorg dat je van alle gemakken bent voorzien. Wil je jouw tuin extra weelderig maken voor jouw thuisvakantie? Lees dan zeker mijn tips voor een aantrekkelijke tuin voor alle seizoenen.

#2 Zorg voor vermaak

staycation

Geen enkele thuisvakantie is natuurlijk compleet zonder de nodige boeken, tijdschriften, spelletjes en films. Zorg er dus voor dat je de deur niet meer uit hoeft en je altijd een voorraad entertainment klaar hebt liggen. Met handige platformen als Netflix, Disney+, Amazon Prime en Pathé Thuis heb je altijd de leukste films en series in huis en heel veel boeken zijn tegenwoordig ook als luisterboek of e-book verkrijgbaar via Kobo Plus en Storytel.

#3 Geniet van lekker eten

vegan food

Eén van de leukste dingen op vakantie in het ontdekken van de lokale cuisine. Nu je een staycation viert, reis je niet af naar verre oorden om daar nieuwe restaurantjes te ontdekken, maar dat betekent zeker niet dat je niet kunt genieten van lekker eten. Bestel maaltijden bij je favoriete lokale restaurants, ontdek nieuwe keukens door een maaltijdenbox te bestellen of laat je verrassen door een avond uit eten te gaan in eigen huis met een privékok achter het fornuis.

#4 Ontdek je eigen regio

natuureducatie

Ondanks de huidige maatregelen zijn er meer dan voldoende mogelijkheden om af en toe een uitstapje te plannen. Er is nog zoveel te ontdekken in eigen land en zelfs in jouw eigen regio. Er zijn talloze mooie wandel- en natuurgebieden door heel Nederland te vinden en voor de kinderen zijn er in elke provincie volop (gratis) natuurspeelplaatsen waar ze heerlijk in de natuur kunnen spelen.

#5 Vergeet die klusjes

staycation

Het lastige aan een staycation is dat je al snel in de dagelijkse routine vervalt als je even niet oplet. Zorg er daarom voor dat dit niet kan gebeuren door de vakantie thuis als een échte vakantie te beschouwen. Laat de was lekker liggen, dat komt na de vakantie wel weer, en stofzuigen is nu echt niet nodig. En vergeet natuurlijk niet om de telefoon zoveel mogelijk uit te laten en de e-mail ongelezen te laten. Je bent tenslotte op vakantie.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Van der Garde. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *