kinderkamer

Tips voor onmisbaar speelgoed tijdens de lockdown

Sinds COVID-19 zijn onze levens flink veranderd. Nu we voor de tweede keer in lockdown zitten en we maar weinig buitenshuis komen, kan het soms best lastig zijn om het dagelijks leven op dezelfde voet voort te zetten. De meeste mensen in het gezin zijn namelijk de hele dag door thuis, we gaan maar weinig op bezoek bij anderen en veel bedrijven, winkels en instanties zijn gesloten. Dat is voor volwassenen al lastig, maar voor kinderen helemaal ontregelend. Ze zien hun vriendjes en vriendinnetjes veel minder, ze doen al hun schoolwerk thuis en ze komen veel minder buitenshuis. Voor ouders kan het dus best een uitdaging zijn om de sfeer goed te houden en de kinderen dag in en dag uit te vermaken. Gelukkig is er Netflix, Pinterest (voor leuke spelideeën) en speelgoed! Ik geef graag een aantal tips voor onmisbaar speelgoed, zoals superleuke kaartspellen, LEGO en een racefiets of kinderstep, dat ons flink door deze lockdown heeft gesleept. 

#1 Gezelschapsspellen

bordspel

Wij zijn gek op spelletjes spelen in huis. Van spelletjes op de computer tot bordspellen: we houden ervan. We spelen dan ook graag spellen met de kinderen samen, maar daarbij kan het best een uitdaging zijn om een spel te vinden dat leuk is voor iedereen. Kaartspellen zijn de laatste maanden favoriet. We spelen graag Halli Galli en Beverbende. Maar ook spellen als Qwixx en Regenwormen zijn een groot succes hier en heel goed te doen met kinderen vanaf een jaar of 7. Voor jongere kinderen zijn spellen van Haba ideaal. Zo spelen we graag Sokken Zoeken en Kleine Regenboogrups. Bijkomend voordeel is dat deze spellen ook nog eens allemaal heel leerzaam zijn!

#2 Buitenspeelgoed

speelgoed

De meeste kinderen zitten tegenwoordig meer binnen dan buiten. Dat is begrijpelijk, maar kinderen hebben echt wel behoefte aan buitenspelen voor een frisse neus en de ruimte om hun energie kwijt te kunnen. Gelukkig volstaat een kleine tuin of een speelpleintje al om kinderen lekker te laten spelen. Speelgoed voor buiten, zoals een kinderstep of een fietsje, is ideaal om de kinderen zichzelf te laten vermaken. Bij ons in de tuin worden volop races gereden, stenen versjouwd en pokemon battles uitgevochten.

#3 Bouwspeelgoed

speelgoed

Kinderen hebben nog nooit zoveel tijd thuis doorgebracht als nu. Dit is dus het ideale moment voor een groot bouwproject! Pak de lego, knex, blokken of ander speelgoed waarmee je kunt bouwen en neem de tijd voor het maken van het mooiste bouwwerk ooit! Zo spendeer je quality time met de kinderen en hebben ze een leuk project om meerdere dagen aan te werken.

#4 Knutselmateriaal

knutselen

Als er iets is dat kinderen urenlang zoet kan houden dan is het wel knutselen. De truc is wel om het juiste materiaal of het juiste knutselproject te vinden. Mijn dochter is bijvoorbeeld dol op knippen, plakken en kleuren, maar is al heel snel afgeleid wanneer het te ingewikkeld wordt. Mijn zoon zegt daarentegen dat hij niet van knutselen houdt, maar hij kan zich uren vermaken met fimoklei of het maken van tekeningen. Op Pinterest vind je eindeloos veel inspiratie voor knutsels met allerlei materialen. Of leg gewoon eens iets klaar op tafel en kijk wat de kinderen ermee gaan doen.

#5 Computerspellen

nintendo

Het is natuurlijk een schande dat ik computerspellen hierbij zet. ‘Kinderen horen niet achter een scherm thuis’. Nou, ik kan je vertellen dat die schermen ons een flink aantal keren uit de brand hebben geholpen in deze periode. En computerspellen zijn nu eenmaal heel erg leuk en heel erg uitdagend voor jong én oud. Of het nu gaat om eenvoudige spelletjes op de tablet of grote spellen op de Nintento Switch: computerspellen zijn voor ons onmisbaar in deze periode. Op de tablet zijn de spelletjes op Zappelin, LEGO Creator Islands, spelletjes van Toca Boca en Pixel Art erg geliefd. En sinds we de Nintendo Switch hebben, spelen we veel Mario Kart en Just Dance.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Lobbes. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *