goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #196

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Gratis tampons en maandverband op de VU

duurzame menstruatieproducten

In steeds meer landen worden hygiëneproducten als tampons en maandverband gratis aangeboden aan meisjes en vrouwen om zo de menstruatiearmoede terug te dringen. In Nederland is het helaas nog niet zo ver, maar de Vrije Universiteit in Amsterdam besloot zelf het heft in handen te nemen. De studentenvakbond SRVU heeft namelijk een kastje met tampons en maandverband in het gebouw neergezet. Zo kunnen vrouwen met weinig financiële middelen, die anders tijdens hun menstruatie niet in staat zijn om naar de universiteit te gaan, gewoon hun studie vervolgen. Zo simpel kan het zijn!

Zeewierburgers bij de Albert Heijn

De Dutch Weed Burger is al jaren een enorme hit op festivals en erg geliefd onder vega(n)s. De burger is gemaakt van zeewier en bedacht door Mark Kulsdom en Lisette Kreischer. Vanaf nu hoef je niet meer te wachten op het volgende festival voordat je kunt genieten van de burger. de Dutch Weed Burger is namelijk vanaf deze week verkrijgbaar bij de Albert Heijn!

Nederland plant bomen

boom

Met de actie ‘Nederland plant bomen’ roept de EO iedereen in Nederland op om de eigen provincie groener te maken. Via nederlandplantbomen.nl kan iedereen in Nederland een boom kopen voor € 7,50. Van de gekochte bomen worden nieuwe bossen geplant in alle provincies, waardoor het Nederlandse bos weer groeit. De actie wordt half maart afgesloten met een dagelijks tv-programma op NPO 1 waarin EO-presentator Bert van Leeuwen eropuit trekt met boswachters uit verschillende provincies. Ze vertellen met passie over hun werk in het bos. Ook kan de kijker genieten van prachtige bosverhalen van gewone mensen voor wie bomen om persoonlijke redenen bijzonder zijn geworden.  

Bron foto 3: Dutch Weed Burger

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *