goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #195

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Meer acties tegen zwerfafval

zwerfafval

In 2020 is het aantal opruimacties tegen zwerfafval met 16% toegenomen ten opzichte van 2019. Via de website Supporter van Schoon zijn er bovendien inmiddels 7500 gebieden vastgelegd die gedurende het hele jaar worden schoongehouden door vrijwilligers en buurtbewoners. Dit nieuws maakte Nederland Schoon deze week bekend in aanloop naar de Landelijke Opschoondag die dit jaar op zaterdag 20 maart voor de 19e keer plaatsvindt.

Gratis menstruatieproducten op Nieuw-Zeelandse scholen

duurzame menstruatieproducten

Vanaf juni krijgen leerlingen op alle scholen in Nieuw-Zeeland de beschikking over gratis menstruatieproducten. Premier Jacinda Ardern liet weten dat het onacceptabel is dat 95.000 leerlingen in de leeftijd van negen tot achttien jaar soms niet naar school kunnen omdat ze geen financiële middelen hebben voor menstruatieproducten. In de strijd tegen deze menstruatiearmoede werd er gestart met een proef op vijftien scholen waarbij menstruatieproducten werden uitgedeeld. De proef was zeer succesvol en vanaf juni zullen alle jongeren op school beschikken over de juiste menstruatieproducten zodat ze zonder zorgen naar school kunnen gaan.

Living Slow

staycation

Streef jij naar een kalm, zinvol en bewust leven? Dan spreekt de slow living movement je zeker aan! Bij slow living staan rust en bezinning centraal. Activiteiten worden bewust gekozen en met volle aandacht gedaan. Wil jij meer leren over slow living en je deze lifestyle eigen maken? Dan kun je nu terecht op het platform Living Slow. De website is opgericht door Jennie Gielen en draait helemaal om bezinning, geluk vinden in kleine dingen en leven met het ritme van de natuur.

Vegan KitKat

Vegans die gek zijn op candybars kunnen hun geluk niet op. Dit jaar wordt er namelijk een vegan editie van de populaire candybar KitKat gelanceerd. De KitKat V zal verkrijgbaar zijn in diverse landen wereldwijd via geselecteerde verkopers als proef. Mocht de KitKat V een succes blijken te zijn dan zal de nieuwe vegan candybar worden opgenomen in het assortiment.There are no comments

Add yours