goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #194

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Opening eerste vegan supermarkt in Amsterdam

vegan fresco

Deze week is de allereerste vegan supermarkt in Amsterdam geopend. Vegan Fresco, een initiatief van James Fresco, biedt het allergrootste assortiment plantaardige producten van Nederland aan. De winkel is tot stand gekomen met behulp van crowdfunding en door het succes van deze actie zal er ook ruimte in het budget zijn om een webshop te openen zodat heel Nederland kan winkelen bij Vegan Fresco. De winkel is te bezoeken aan de Jan Evertsenstraat 23 in Amsterdam.

Dogoodyou

Dogoodyou

Kennen jullie Dogoodyou al? Dit bedrijf is recentelijk opgericht door Verona de Jong en brengt producten op de markt die duurzaam, diervriendelijk én milieuvriendelijk zijn. In het assortiment vind je nu nog katoenen zakjes en bamboe tandenborstels, maar vanaf 20 februari komen er weer nieuwe producten bij in de shop. Verona is het bedrijf gestart omdat ze, na het zien van meerdere documentaires over de bio-industrie, meer wilde doen voor de wereld. Mooi om te weten: bij iedere aankoop gaat 10% van het aankoopbedrag naar The Ocean Cleanup en Treesforall. Breng dus snel een bezoekje aan Dogoodyou.

Duurzaamste vakantiepark in België

Steeds meer bedrijven zien de waarde in van duurzaam ondernemen. Zo ook vakantieparken. Roompot opent dit jaar een nieuw vakantiepark in het Vlaamse Hechtel-Eksel en het park zal het meest duurzame park van België worden. Het vakantiepark wordt gebouwd in CLT-houtconstructie waarmee 5,2 miljoen kilo CO2 uit de lucht wordt onttrekken en wordt opgeslagen. Bij de bouw is gekozen voor duurzame en circulaire materialen. Bovendien zijn de vakantiewoningen voorzien van groendaken en zal het park voorzien zijn van wadi’s voor de opvang van overtollig regenwater. Voor de beplanting is gekozen voor inheemse planten en slechts 8,5% van de wegen op het park bestaat uit verharde wegen die niet waterdoorlatend zijn. Ik hoop dat dit een goed voorbeeld is voor de toekomstige bouw van andere vakantieparken.

Bron foto 2: Vegan Fresco/Bron foto 3: Dogoodyou

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *