goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #193

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Statiegeld op blikjes

zwerfafval

Het is definitief: vanaf 31 december 2022 is statiegeld op blikjes verplicht! De plannen zijn er al lange tijd, maar producenten kregen eerst nog de mogelijkheid om de maatregel te vermijden als ze het aantal blikjes in het milieu zouden kunnen verminderen. Dit is niet gebeurd. Sterker nog: het aantal zwerfafvalblikjes is juist toegenomen. Hoog tijd dus dat deze maatregel er kwam. Vanaf 1 juli zal er ook statiegeld gelden op kleine plastic flesjes. Voor zowel de flesjes als de blikjes geldt een statiegeldtarief van 15 cent.

Swip Swap

speelgoed

Heb jij ook zoveel ongebruikt speelgoed thuis liggen? Sla dan aan het ruilen met andere ouders! Via het nieuwe platform Swip Swap kun je speelgoed ruilen met andere mensen in jouw buurt. Zo kan speelgoed eenvoudig worden doorgegeven, zelfs in deze tijd. Wil je meer weten? Breng dan een bezoek aan de website van Swip Swap of download de app.

Zutphen gaat voor emissievrij

biologische markt Zutphen

Zutphen heeft een ambitieus klimaatplan dat verder gaat dan het huidige Klimaatakkoord. Zo wil Zutphen de binnenstad per 2025 emissievrij hebben. Er zijn meer steden die dit ambitieuze doel hebben, maar in Zutphen worden flinke succes behaald. Zo rijdt er in het stadscentrum een elektrische bevoorradingswagen rondt die goederen voor de winkeliers in het centrum levert. Een voorbeeld voor vele andere steden!

Gebarentolk bij persvoorlichtingen van het Witte Huis

gebarentaal

Joe Biden werkt sinds zijn benoeming als president hard aan een inclusiever en toegankelijker Amerika voor iedereen. Deze week werk bekend gemaakt dat er voortaan een gebarentolk aanwezig zal zijn bij de persmomenten van het Witte Huis. Zo wordt belangrijke informatie vanuit de overheid een stuk toegankelijker voor doven en slechthorenden. De persbriefings met gebarentolk zijn toegankelijk via de website van het Witte Huis en via social media.There are no comments

Add yours