aloe vera

Gezond de winter door met aloe vera

Veel mensen hebben het moeilijk in de winter. De dagen zijn kort en donker, het is koud buiten en de maanden lijken voorbij te kruipen. Mensen kampen met somberheid, ook wel de winterblues genoemd, verkoudheden en een algeheel gebrek aan energie. Dat maakt de wintermaanden voor veel mensen de minst geliefde tijd van het jaar. Gelukkig is er veel dat je kunt doen om deze maanden iets draaglijker te maken. Zo is gezond eten juist in deze tijd erg belangrijk, net als regelmatig bewegen. En met de hulp van de aloe vera plant kom je zeker deze donkere maanden door.

De aloe vera plant

aloe vera

Ongetwijfeld iedereen kent de aloe vera plant wel. Het is een geliefde kamerplant in veel huishoudens en heel makkelijk in onderhoud. Maar wist je dat de plant al duizenden jaren in veel verschillende bevolkingsgroepen wordt gebruikt als oplossing voor allerlei huis-, tuin- en keukenkwaaltjes? Er zijn maar liefst meer dan 400 verschillende soorten van deze plant, maar vooral de Aloe Barbadensis Miller wordt geroemd vanwege zijn geneeskrachtige werking. Het is de gel in de bladeren van de plant die wereldwijd wordt gebruikt voor allerlei toepassingen. Hoe verser en puurder de gel, des te beter de werking is. Kies dus altijd voor kwalitatieve aloe vera producten als je deze wilt gebruiken voor onderstaande toepassingen.

Gezond de winter door met aloe vera

aloe vera

#1 Weerstandverhogend

Aloe vera kun je niet alleen gebruiken op je lichaam, maar ook drinken. Drankjes met deze gel erin zijn daarom ook heel populair. Het helpt je immuunsysteem te verbeteren en zit bomvol gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, enzymen en belangrijke zuren. De gel heeft bovendien een antibacteriële, antivirale en schimmelwerende functie. Daarnaast zou de gel kunnen helpen bij een goede darmwerking. Let bij de aankoop van deze drankjes wel goed op de ingrediëntenlijst. Veel drankjes zitten namelijk bomvol met suiker en bevatten maar weinig hoogwaardige aloe vera.

#2 Desinfecterend

Er zijn op Pinterest talloze DIY recepten te vinden over het maken van desinfectiegel op basis van aloe vera. Dat is heel logisch: de plant staat bekend om zijn desinfecterende werking. Daarom is het ook geliefd als huismiddeltje tegen brandwonden. Het verkoelt de wond en desinfecteert tegelijkertijd. Een desinfecterende gel op basis van aloe vera is dus zeker handig om te hebben voor onderweg én het droogt de huid niet uit.

#3 Hydraterend

Veel mensen hebben in de wintermaanden last van een droge huid en dan vooral van droge handen. Dit heeft te maken met de koude lucht buiten in combinatie met droge lucht binnen door de verwarming. Het vele wassen van de handen tegenwoordig helpt hier natuurlijk ook niet bij. Deze droge huid is heel onprettig en kan zelfs leiden tot eczeem. De Aloe Propolis crème biedt hierbij uitkomst. De mix van aloe vera, bijen propolis en kamille extracten ondersteunen het herstel van de huid.

#4 Verlichtend

Onze huid heeft het maar zwaar te verduren in de winter. De buitenlucht is koud en de wind is vaak snijdend en eenmaal binnenshuis doet de verwarming volop zijn werk. En dat is ook niet zo bevorderlijk voor de conditie van onze huid. Bovendien kan het veelvuldig gebruik van de mondkapjes tegenwoordig de huid in het gezicht erg irriteren. Gelukkig kan de gel van aloe vera helpen bij huidirritatie, onzuiverheden en droogheid. De gel beschermt, kalmeert en hydrateert de huid.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Aloe Vera Helpt Shop. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.There are no comments

Add yours