natuurspeelplaats

Natuurspeelplaatsen in Zeeland

Wat zijn jouw favoriete herinneringen van toen je een kind was? Ik herinner me nauwelijks de tijd die ik voor de televisie heb doorgebracht, maar ik weet nog precies welke avonturen ik allemaal heb beleefd al klauterend en rennend door het ‘bosje’ achter ons huis. Als ik het nu zou zien is dit ‘bosje’ niet meer dan een paar bomen en struiken, maar toen voelde het als een stuk wilde natuur waar we naar hartenlust in de bomen konden klimmen, ons konden verstoppen en hutten konden bouwen. Natuur stimuleert de fantasie, zet aan tot avonturen en nodigt uit tot spelen. Helaas is de natuur tegenwoordig ver verwijderd van ons dagelijks leven. Veel kinderen bewegen te weinig, spelen amper buiten en raken het contact met de natuur kwijt. En dat is jammer, want van buitenspelen worden kinderen (en volwassenen!) gezonder, fitter én gelukkiger. Mocht je nu niet gezegend zijn met een stuk natuur in de buurt, breng dan eens een bezoek aan één van de vele natuurspeelplaatsen in ons land. Hier kunnen kinderen zich helemaal uitleven middenin de natuur. Vaak zijn er speeltoestellen gebouwd van natuurlijke materialen en kunnen kinderen bouwen en spelen met zand en water. Maar alleen al de mogelijkheid om te bouwen, experimenteren, klimmen en rennen is vaak genoeg voor kinderen om zich uren te vermaken. In dit artikel deel ik tips voor natuurspeelplaatsen en speelbossen in Zeeland.

Bos van Erasmus

 • Het Bos van Erasmus in natuurgebied De Knokkert heeft een belevingspad waar kinderen volop kunnen klimmen, klauteren en ontdekken in het bos en waar her en der over de route speeltoestellen te vinden zijn
 • Toegang: gratis
 • Vierhonderdpolderdijk 8, 4506 HL Cadzand

Groede Podium

 • Het speel- en bunkerpark Groede Podium in Groede heeft een prachtige speeltoren, klimtoestellen, hangbruggen, een waterspeeltuin en volop natuurlijke spelelementen en veel mogelijkheden om te spelen in en rond het water
 • Toegang: gratis
 • Gerard de Moorsweg 4, 4503 PD Groede

Natuurspeelplek Kapelse Bos

 • De natuurspeelplek Kapelse Bos in Kapelle heeft een tof heuvelparcours om te crossen, een kikkerpoel, volop boomstammen om op te klauteren en genoeg ruimte om zelf de natuur te ontdekken
 • Toegang: gratis
 • Vroonlandseweg, Kapelle

Natuurspeeltuin De Boomhut

 • Naast kinderboerderij Terneuzen vind je Natuurspeeltuin De Boomhut waar je een vuurplaats, waterpartijen, kruiptunnels, klimbomen en nog heel veel meer natuurlijke speelingrediënten vindt
 • Toegang: gratis
 • Evertsenlaan 88-a, 4535 AD Terneuzen

Speelbos Axel

 • Speelbos Axel heeft een leuke kabelbaan, tunnels onder de grond, een crossbaan en een groot klimtoestel, maar ook volop mogelijkheden om in de natuur te spelen en hutten te bouwen
 • Toegang: gratis
 • Justaasweg 4, 4571 NB Axel

Speelbos Clinge

 • In de Clingse Bossen vind je het speelbos Clinge met een waterspeelpark, klimtoestellen en een heus kabouterpad
 • Toegang: gratis
 • Hoogegeeststraat 5, 4567 AW Clinge

Speelbos De Braakman

 • Bij Speelbos De Braakman vind je een groot klimtoestel en zijn volop mogelijkheden om te spelen met water en zand en de kleine kreekjes te ontdekken
 • Toegang: gratis
 • Oost Zeedijk, 4521 PW Biervliet

Speelhof Hoogerzael

 • Speelhof Hoogerzael in Middelburg is een plek waar kinderen kunnen varen op een vlot, hutten kunnen bouwen en kunnen spelen in en rond het water
 • Toegang: gratis
 • Seispark 2a, 4334 AZ Middelburg

Ik heb geprobeerd een zo volledig mogelijk overzicht van natuurspeelplaatsen te bieden. Heb jij nog een aanvulling? Dan hoor ik dat graag! Dan voeg ik deze toe aan dit artikel en aan de overzichtskaart van natuurspeelplaatsen in Nederland. Een overzicht van natuurspeelplaatsen in andere provincies kun je in onderstaande artikelen vinden:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *