goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #191

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Joe Biden is de nieuwe Amerikaanse president

trump

Het beste nieuws van deze hele week is zonder enige twijfel de inhuldiging van Joe Biden als de nieuwe president van Amerika. Na 4 jaar rampspoed in Amerika, en de rest van de wereld, onder het bewind van Donald Trump is het nu eindelijk tijd voor een frisse wind. Joe Biden wordt hierin bijgestaan door vice-president Kamala Harris. De allereerste vrouw én de allereerste niet-witte persoon in deze positie! Joe Biden zet sowieso vol in op diversiteit. Zo zijn er veel meer vrouwen, diverse etniciteiten en niet-witte mensen aangesteld in diverse posities. Meer dan de helft van zijn staf is vrouwelijk en Rachel Levine is de allereerste trans vrouw in een Amerikaans kabinet. Ik kan met een gerust hart stellen dat de hele wereld een zucht van verlichting slaakte na de aanstelling van Joe Biden.

H&M lanceert duurzame denimcollectie

jeans

In samenwerking met denimlabel LEE lanceert H&M een duurzame denimcollectie voor het hele gezin. De items zijn gemaakt van biologisch en gerecycled katoen en er is gebruik gemaakt van waterbesparende kleurstoffen en denimwassingen. Klanten kunnen bovendien op de website zien welke impact het item heeft nu voor het eerst de Life Cycle Assessment (LCA) is gelanceerd. Ik vind het wel jammer dat er niet gerept wordt over de werkomstandigheden waaronder de jeans worden gemaakt, maar qua materialen is dit een flinke stap voorwaarts. De broeken zijn vanaf 28 januari verkrijgbaar bij H&M.

Verenigde Staten terug in Parijsakkoord

Amerikaanse verkiezingen

Op dag één van zijn ambtstermijn als president heeft Joe Biden al flink wat stappen gezet en schadelijke besluiten van de afgelopen jaren teruggedraaid. Eén belangrijke stap was de aansluiting bij het Parijsakkoord. Het akkoord van Parijs is een onderdeel van het Klimaatverdrag: een internationaal verdrag om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Landen van over de hele wereld hebben tijdens deze top besluiten genomen, maar Donald Trump besloot tijdens zijn presidentschap uit dit akkoord te stappen. Gelukkig heeft de nieuwe president besloten dat internationale relaties ontzettend belangrijk zijn en dat het klimaatakkoord alleen een succes is als alle deelnemende partijen hieraan meewerken.

Gratis energievoucher voor Rotterdammers

energie besparen

De gemeente Rotterdam wil energie besparen interessanter en makkelijker maken voor de inwoners van de stad. Daarom lanceerden ze onlangs het energievoucher: een digitale waardebon ter waarde van € 90,- waarmee energiebesparende producten kunnen worden aangeschaft. Denk bijvoorbeeld aan tochtstrips, radiatorfolie of een douchetimer. Inwoners van Rotterdam kunnen tot en met 31 maart hun energievoucher aanvragen via de website duurzaam010.nl.

1 gedachte over “Dat is pas goed nieuws! #191”

  1. Er geneuren ook nog goede dingen. En er is zo iets als gezond verstand. Ook in de VS en ook in de politiek. Men kan nu eenmaal niet om de gevolgen van klimaatverandering heen. De wal zal het schip keren als niets anders helpt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *