goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #190

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

De Champs-Élysées krijgt een groene makeover

Parijs

Parijs heeft al vaker kenbaar gemaakt dat ze grote groene aspiraties hebben. Nu is er aangekondigd dat de Champs-Élysées, de meest bekende laan van Parijs, een enorme groene makeover gaat krijgen. Het plan is om de ruimte voor verkeer te halveren en de laan toegankelijker te maken voor voetgangers. Daarnaast zullen er flink meer bomen aan de laan worden geplant om de hoeveelheid schaduw en de luchtkwaliteit te verbeteren.

Hawaii doet schadelijke zonnebrand in de ban

natuurlijke zonnebrandcrème

In Hawaii is nu een nieuwe wet van kracht om de zee te beschermen tegen de schadelijke invloed van zonnebrand. Vanaf dit jaar is de verkoop van zonnebrandproducten die schadelijke ingrediënten bevatten voor de koraalriffen en ander zeeleven verboden. Nu de rest van de wereld nog!

Lancering e-book ‘Beginnen met consuminderen met kinderen’

cover beginnen met consuminderen met kinderen

Deze week heb ik mijn tweede e-book, getiteld ‘Beginnen met consuminderen met kinderen‘ gelanceerd! Dit e-book gaat helemaal over minimaliseren, verduurzamen en consuminderen met een gezin. Aan bod komen belangrijke onderwerpen als een duurzame garderobe, veilige verzorgingsproducten, het opruimen van speelgoed en de baby uitzet. Alleen dit weekend nog kun je het e-book met € 2,50 korting aanschaffen. Gebruik de code ‘consuminderen1’ en je betaalt slechts € 5,- voor het e-book.There are no comments

Add yours