goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #189

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

FrieslandCampina stapt over op rPET-flessen

FrieslandCampina heeft aangekondigd vanaf februari 2021 alleen nog maar plastic flessen te maken van 100% gerecycled plastic. Deze rPET-flessen zorgen ervoor dat het bedrijf een flinke stap voorwaarts maakt in het circulair maken van de verpakkingen. Met deze stap wordt zo’n 1,9 miljoen kilo aan nieuw plastic voorkomen.

Een derde van Nederlanders wil duurzamer leven sinds corona

moederdag

Op Duurzaam Nieuws las ik deze week wel een heel positief bericht. Uit onderzoek van Milieu Centraal is namelijk gebleken dat een derde van de Nederlanders sinds de coronacrisis duurzamer wil gaan leven. Vooral voeding met duurzame keurmerken, bewuster met spullen omgaan, zonnepanelen kopen en betere isolatie horen bij de goede voornemens van veel Nederlanders.

Plasticopruimers op Indonesische stranden

plastic

In de eerste week van 2021 hebben honderden inwoners van de Indonesische eilanden zich ingezet tegen het zwerfafval op de stranden. Samen hebben ze maar liefst 110 ton plastic van vier stranden geraapt. Zo zie je maar wat een effect het rapen van zwerfafval heeft!

Vaccinaties zijn begonnen

vaccinatie

Nederland had, op z’n zachtst gezegd, een hobbelige start van het vaccineren tegen het coronavirus. Waar andere landen al aardig op weg waren en hun zaken op orde hadden, leek Nederland behoorlijk achter de feiten aan te lopen. Gelukkig is er afgelopen woensdag dan toch eindelijk een start gemaakt met het vaccinatieprogramma tegen COVID-19. Allereerst worden de zorgmedewerkers gevaccineerd en dat was ook hoognodig. Wil je weten wanneer jij aan de beurt bent? Neem dan een kijkje op deze flowchart.

Bron foto 2: FrieslandCampina

1 gedachte over “Dat is pas goed nieuws! #189”

  1. Hebben ze echt haast om Nederland zo snel mogelijk te vaccineren? Waarom wordt er dan niet 24/7 geprikt, dan zijn we misschien met 2 maanden klaar! Er zijn vrijwilligers genoeg, er zijn zelfs vrijwilligers afgewezen. Het licht er dus aan welke prioriteit het heeft!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *