oud en nieuw

Dat is pas goed nieuws! #188

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Toename duurzame energie in 2020

zonnepanelen

In 2020 groeide de hoeveelheid duurzame energie met 24 procent. Deze toename is vooral afkomstig uit de toename van het aantal zonnepanelen en windmolens in ons land. In het Klimaatakkoord is vastgesteld dat in 2030 maar liefst 70 procent van onze energie van duurzame afkomst moet zijn. We hebben nog een lange weg te gaan, maar het is hoopvol dat het aandeel duurzame energie elk jaar weer stijgt.

De Voorleeshoek

boeken

Vanaf maandag starten de scholen weer, maar niet zoals we gewend zijn. De komende weken zullen de kinderen weer afstandsonderwijs krijgen. Dit betekent voor veel ouders een extra belasting bovenop hun eigen werk en het reguliere huishouden. We doen het met liefde om ons aan de regels te houden en de druk van de zorg af te halen, maar het heeft wel zijn uitdagingen. Gelukkig is er een platform als De Voorleeshoek. Hier vind je talloze voorleesfilmpjes van boeken voor klein en groot. Ideaal om de kinderen even bezig te houden. De Voorleeshoek is tijdens deze lockdown ook nog eens gratis te gebruiken! Breng dus snel een bezoek aan de website van De Voorleeshoek.

The Sketchbook Project

Ben jij net als ik gek op notitieboekjes? Dan zul je dit fantastische project vast kunnen waarderen. The Sketchbook Project is een initiatief van de Brooklyn Art Library. De initiatiefnemers willen met dit project de grootste collectie van sketchbooks van artiesten verzamelen. Ze verzamelen deze kunstzinnige collectie van bekende artiesten, maar ook van ‘gewone’ mensen zoals jij en ik. Iedereen is uitgenodigd om zijn of haar sketchbook toe te voegen aan de collectie. Het resultaat is een prachtige en diverse collectie kunst die voor iedereen toegankelijk is. Neem snel een kijkje op The Sketchbook Project voor meer informatie of verlies jezelf compleet in het online aanbod.There are no comments

Add yours