relax

Een veilige vakantie tijdens corona

Het corona virus houdt de wereld nu al een jaar in de ban. En alhoewel er eindelijk licht lijkt te zijn aan het eind van de tunnel in de vorm van een vaccin, zullen we de komende weken echt nog alert moeten zijn en ons aan de maatregelen moeten houden. Voor de komende periode zijn de maatregelen flink aangescherpt en zijn we, zoals dat wordt genoemd, in lockdown. Dit houdt in dat alle niet-essentiële winkels en culturele instellingen de deuren sluiten, contactberoepen tijdelijk moeten stoppen, alle scholen dicht zijn en mensen wordt afgeraden om naar het buitenland te reizen. Voor veel mensen betekent dit dat de kerstvakantie er heel anders uitziet dan ze hadden gehoopt. Toch kunnen we, ondanks de huidige coronamaatregelen, een gezellige vakantie houden. Ik geef tips voor een veilige vakantie tijdens corona.

Vakantie in Nederland

vakantiehuis

Op vakantie in het buitenland wordt sterk afgeraden. Op deze manier wil de overheid de verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk voorkomen. Maar gelukkig zijn er ook volop mogelijkheden om op vakantie te gaan in eigen land. Er is in Nederland nog zóveel te ontdekken. Boek bijvoorbeeld een verblijf in een vakantiepark in Nederland en geniet van de rust en ruimte en ontdek een heel nieuwe omgeving. De vakantieparken mogen namelijk gewoon open blijven. De horecagelegenheden en zwembaden op de parken zijn wel gesloten, maar zolang je de richtlijnen van de overheid volgt, is op vakantie gaan in eigen land geen probleem.

Staycation

staycation

De staycation was al aan een grote opmars bezig voordat we überhaupt van COVID-19 hadden gehoord. Tijdens een staycation kies je er bewust voor om thuis vakantie te vieren en alleen uitstapjes te maken binnen de eigen regio. Het scheelt een heleboel reis- en inpakstress en ook thuis of vanuit eigen huis is genoeg te beleven. Je kunt eindelijk al die leuke dingen doen waar je nooit aan toekomt en de eigen omgeving verkennen. Maak die boswandeling waar je anders nooit tijd voor hebt en ga aan de slag met dat kookboek dat al maanden in de kast staat te verstoffen. Natuurlijk laat je de was wel liggen en maak je het jezelf zo gemakkelijk mogelijk.

Digitaal museumbezoek

museum

De culturele instellingen in ons land hebben helaas tijdelijk de deuren moeten sluiten. Maar een bezoek aan een museum is nog steeds mogelijk. Hoe dit kan? Dankzij de vele digitale rondleidingen en collecties van musea over de hele wereld! Een groot aantal musea heeft de digitale deuren geopend waardoor liefhebbers via social media of via de website de collecties kunnen bewonderen of digitale tours kunnen beleven. Onder andere het Musée d’Orsay in Parijs, het Rijksmuseum in Amsterdam, het MoMA in New York, het British Museum in Londen en het Van Gogh Museum in Amsterdam bieden deze mogelijkheden aan.

Lekker uit eten in eigen huis

vegan food

Onze favoriete restaurants kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken in deze periode. We kunnen helaas geen bezoek brengen aan restaurants op het moment, maar we kunnen het restaurant vaak wel naar ons toe laten komen. Plan in plaats van een gezellig avondje uit eten eens een gezellige avondje thuis uit eten. Bestel jouw favoriete gerechten bij jouw favoriete restaurant, dek de tafel uitgebreid met een tafelkleed, kaarsjes en het mooiste servies en zet een gezellig muziekje op. Uit eten was nog nooit zo knus!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met TUI. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.There is 1 comment

Add yours

Post a new comment