huiskamer

3 tips voor het kiezen van de beste kunstplanten

Jullie weten vast wel dat ik gek ben op groen in huis. Mijn huiskamer is een heuse groene oase en ook de andere ruimtes in huis fleur ik, waar mogelijk, op met mijn favoriete kamerplanten. Planten hebben de fantastische eigenschap om elke kamer direct sfeer te geven. Helaas is niet iedereen even bedreven in de verzorging van kamerplanten en is ook niet elke ruimte in huis even geschikt voor kamerplanten. In donkere ruimtes of op plekken dichtbij een radiator kunnen kamerplanten niet zo goed aarden. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook allerlei kwalitatief goede kunstplanten voor deze moeilijke plekken in huis of voor mensen die geen groene vingers hebben. Ik geef daarom graag 3 tips voor het kiezen van de beste kunstplanten voor in huis.

#1 Ga voor kwaliteit

kunstplanten

Tegenwoordig worden kunstplanten verkocht in elke woonwinkel en bij elke discounter, maar er is een enorm kwaliteitsverschil tussen goedkope kunstplanten en de wat duurdere varianten. Je ziet het terug in de kleine details, maar ook in de kwaliteit van de plant. Als je wilt dat jouw plant er zo levensecht mogelijk uit ziet en lang meegaat, kies dan voor een echt goede kunstplant. Deze kosten vaak iets meer, maar kwalitatieve kunstplanten gaan heel erg lang mee en blijven lang mooi als je ze op de juiste manier verzorgt.

#2 Kies specifieke planten uit

kunstplanten

Er zijn kunstplanten te koop van nagenoeg alle soorten kamerplanten. Net zoals je selectief bent in welke kamerplanten je in huis haalt, is het ook belangrijk om goed na te denken over welk soort kunstplant je in jouw interieur wilt. Elke plant heeft zijn eigen kleur, vorm en stijl en smaken verschillen. Bij Maxifleur vind je een enorm uitgebreid aanbod aan kunstplanten. Van de meest populaire hangplanten tot Maxifleur kunstpalmen: je vindt het allemaal in het aanbod. Verdiep je goed in de plant die je graag in jouw interieur zou willen hebben en kies een kunstplant uit die hier het beste op lijkt. Zo kun je goed vergelijken of de plant wel realistisch genoeg is.

#3 Presenteer ze als echte planten

kunstplanten

Om kunstplanten echt mooi te laten zijn in het interieur is het belangrijk om ze met net zoveel zorg een plek te geven en te presenteren als je met echte kamerplanten zou doen. De kunstplanten spelen namelijk net zo’n belangrijke rol in het creëren van sfeer in de ruimte en geven ook een groene touch aan elk interieur. Wees je hier dus bewust van. Kies een mooie pot uit die goed bij het interieur past om de plant in te zetten. En om het geheel echt af te maken, vul je de pot met hydrokorrels, of andere vulling, om de plant zo realistisch mogelijk te laten lijken.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Maxifleur. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Bron foto’s 2, 3 en 4: Maxifleur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *