natuurspeelplaats

Natuurspeelplaatsen in Flevoland

Wat zijn jouw favoriete herinneringen van toen je een kind was? Ik herinner me nauwelijks de tijd die ik voor de televisie heb doorgebracht, maar ik weet nog precies welke avonturen ik allemaal heb beleefd al klauterend en rennend door het ‘bosje’ achter ons huis. Als ik het nu zou zien is dit ‘bosje’ niet meer dan een paar bomen en struiken, maar toen voelde het als een stuk wilde natuur waar we naar hartenlust in de bomen konden klimmen, ons konden verstoppen en hutten konden bouwen. Natuur stimuleert de fantasie, zet aan tot avonturen en nodigt uit tot spelen. Helaas is de natuur tegenwoordig ver verwijderd van ons dagelijks leven. Veel kinderen bewegen te weinig, spelen amper buiten en raken het contact met de natuur kwijt. En dat is jammer, want van buitenspelen worden kinderen (en volwassenen!) gezonder, fitter én gelukkiger. Mocht je nu niet gezegend zijn met een stuk natuur in de buurt, breng dan eens een bezoek aan één van de vele natuurspeelplaatsen in ons land. Hier kunnen kinderen zich helemaal uitleven middenin de natuur. Vaak zijn er speeltoestellen gebouwd van natuurlijke materialen en kunnen kinderen bouwen en spelen met zand en water. Maar alleen al de mogelijkheid om te bouwen, experimenteren, klimmen en rennen is vaak genoeg voor kinderen om zich uren te vermaken. In dit artikel deel ik tips voor natuurspeelplaatsen en speelbossen in Flevoland.

 

natuurspeelplaatsen in flevoland

Belevenissenbos

 • Het Belevenissenbos is het grootste speelbos van Nederland en heeft volop speeltoestellen, water en zand, klimtoestellen en gelegenheid om zelf te bouwen en te ontdekken
 • Toegang: gratis
 • Veldweg 98, 8231 SB Lelystad

Blotevoetenpad Zeewolde

 • Het Blotevoetenpad Zeewolde is een avontuurlijke tocht van 1,5 kilometer lang over diverse soorten paden en toestellen en langs een heus doolhof
 • Toegang: entreeprijs
 • Sternweg 14, 3898 LJ Zeewolde

Netl de Wildste Tuin

 • Netl is een camping en horecagelegenheid met een enorm stuk wilde tuin erbij waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen, bijvoorbeeld in het grote bamboebos, op de kabelbaan, het trekpontje of apentouwen of natuurlijk in de grote natuurlijke speeltuin
 • Toegang: entreeticket nodig
 • Leemringweg 19, 8317 RD Kraggenburg

Speelbos De Zevensprong

 • Speelbos De Zevensprong is gelegen in de Horsterwold en heeft naast mogelijkheden om volop te spelen, rennen en bouwen ook een avonturenroute en een kabouterpad
 • Toegang: gratis
 • Groenewoudse Weg 7, 3896 LS Zeewolde

Speelbos Urk

 • Het Speelbos Urk is 2 hectare groot en staat vol met speeltoestellen van natuurlijke materialen en biedt volop gelegenheid om te spelen in het bos of rondom de beek
 • Toegang: gratis
 • Staartweg 16, 8321 NB Urk

Speeleiland De Meridiaan

 • Speeleiland De Meridiaan in Almere is een natuurspeelplek in de stad van 1,5 hectare groot waar kinderen kunnen spelen met hout en water en waar diverse spannende speeltoestellen te vinden zijn
 • Toegang: gratis
 • Maurice Garinpad, 1335 LZ Almere

Speelnatuur Harderbos

 • Speelnatuur Harderbos in Biddinghuizen heeft een leuke avonturenroute met een trekpontje, een uitkijktoren en een wiebelbrug
 • Toegang: gratis
 • Mosselweg 33, 8256 RA Biddinghuizen

Spettertuin

 • De naam zegt het eigenlijk al: hier kunnen kinderen naar hartenlust spelen met water en zand en alle speeltoestellen die hieromheen zijn aangelegd
 • Toegang: gratis
 • Horst 2902, 8225 MV Lelystad

Zuiderzeespeelbos

 • Het speelbos bestaat uit vier speelplekken en heeft volop gelegenheid om te spelen in en rond het water, bijvoorbeeld op de eilandjes, het gezonken schip of de trekpont, in het zand of op de natuuronderzoekplek
 • Toegang: gratis
 • Kemphaanpad 4, 1358 AC Almere

Ik heb geprobeerd een zo volledig mogelijk overzicht van natuurspeelplaatsen te bieden. Heb jij nog een aanvulling? Dan hoor ik dat graag! Dan voeg ik deze toe aan dit artikel en aan de overzichtskaart van natuurspeelplaatsen in Nederland. Een overzicht van natuurspeelplaatsen in andere provincies kun je in onderstaande artikelen vinden:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *