goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #187

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Veggie Challenge 2021

vegan food

Op 1 januari gaat de Veggie Challenge weer van start. Tijdens deze challenge, georganiseerd door ProVeg, worden deelnemers uitgedaagd om 30 dagen lang minder vlees te eten. ProVeg helpt je tijdens de challenge door tips en lekkere recepten te delen. Al bijna 291.000 mensen deden eerder mee met de challenge! Wil jij ook meedoen? Schrijf je dan gratis in via de website van ProVeg.

Amstelveen kiest voor elektrisch

elektrische auto

Gemeente Amstelveen vervangt geleidelijk het wagenpark en stapt daarbij over op elektrische voertuigen. De dienstauto’s en buitendienstwagens die op fossiele brandstoffen rijden, worden stapsgewijs vervangen door elektrische voertuigen en daarnaast worden de benzinescooters van de afdeling handhaving vervangen door elektrische fietsen.

Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen

waarom je niet zomaar moet stemmen

Dit mooie boek is vorige maand al uitgekomen, maar was ik helemaal vergeten met jullie te delen. Titia Hoogendoorn en Nienke Schuitemaker hebben het boek ‘Waarom je niet moet stemmen waar je ouders op stemmen’ gemaakt voor iedereen die meer over politiek wil weten. Met haar podcast Polititia maakt Titia de politiek al een stuk toegankelijker en met dit boek wordt een nog groter publiek bereikt. Juist in deze politiek roerige tijden is het belangrijk dat iedereen zich verdiept in politiek om zo weloverwogen te kunnen stemmen. Het boek is algemeen verkrijgbaar en onder andere te bestellen bij Bol.com voor slechts € 8,99.

Dit artikel bevat een affiliatelink. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.There is 1 comment

Add yours

Post a new comment