goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #186

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Paarse Vrijdag op scholen

lgbti

Afgelopen vrijdag was het Paarse Vrijdag: een dag waarop men solidariteit toont met homoseksuele, biseksuele, lesbische en transgender personen. Vanaf 2010 wordt elke tweede vrijdag in december deze dag georganiseerd om aandacht te vragen voor seksuele- en genderdiversiteit. Dit jaar deden voor het eerst ook diverse basisscholen, hbo-opleidingen en universiteiten mee. Het is ontzettend belangrijk dat kinderen al vanaf jonge leeftijd worden betrokken bij dit soort initiatieven omdat het ruimte geeft voor een gesprek en de kinderen belangrijke lessen leert.

Luchtzuiverende muurschildering in Warschau

Wat een prachtige muurschildering, he? Dit kunstwerk is te vinden in Warschau en naast dat het de locatie enorm opfleurt werkt het kunstwerk ook nog eens luchtzuiverend! Het werk is namelijk geschilderd met een speciale verf waardoor de muur nu dezelfde hoeveelheid lucht kan zuiveren als 720 bomen samen. De schildering is ontworpen door Poolse kunstenaars Maciek Polak en Dawid Ryski. Het werk is vervolgens uitgevoerd door de Good Look Studio en maakt onderdeel uit van de City Forest Campagne van het bekende merk Converse. Warschau is zeker niet de enige stad waar zo’n muurschildering de lucht zuivert. Eerder was er al een schildering aangebracht in Bangkok en ook steden als Lima, Sydney, Jakarta, Johannesburg en Belgrado zullen nog volgen.

Struikrovers redden bomen en struiken

tuin

Bij struikrovers hebben we niet direct positieve associaties, maar toch zijn het struikrovers die zich inzetten voor het redden van bomen en struiken in ons land. De Struikrovers om precies te zijn. Deze organisatie zet zich in voor het behoud van natuur in onze woonwijken. Dit doen ze door kostbaar groen te redden van de sloop bij renovatie of nieuwbouw in een wijk en zoveel mogelijk terug te planten in de wijk. Het initiatief werkte eerst op vrijwillige basis, maar steeds vaker worden ze ingehuurd door woningcorporaties om samen met de buurt de wijk te vergroenen. Wat een fantastisch initiatief!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *