de groene mama

Leestip: De groene mama

Ik doe, samen met mijn gezin, al flink wat jaren mijn best om het dagelijks leven iets duurzamer en bewuster te maken. Een belangrijke reden voor mij om mijn leven te verduurzamen was de komst van mijn eerste kind. Ineens hoefde ik me niet meer alleen om mijzelf te bekommeren, maar had ik de verantwoordelijkheid over een piepklein mensje. Daar wil je natuurlijk zo goed mogelijk voor zorgen. Zo begon de zoektocht naar natuurlijke verzorgingsproducten, duurzaam speelgoed en gezonde voeding. Ik ben zeker niet de enige mama die op deze manier op het pad van groen leven is gekomen. In het onlangs verschenen boek ‘De groene mama’ deelt Kari van der Heide alles over haar zoektocht naar een duurzamer leven voor haarzelf en haar gezin.

de groene mama

Kari van der Heide is moeder van 2 kleine meisjes en deelt op haar blog Columns by Kari haar ervaringen met natuurlijke cosmetica, duurzaam speelgoed, wasbare luiers, vegan eten, plasticvrij leven en nog heel veel meer. Door de komst van haar kinderen is haar zoektocht naar een duurzamer leven in een stroomversnelling gekomen, maar al op jonge leeftijd werd haar milieubewustzijn al wakker geschud. In het boek ‘De groene mama’ deelt ze haar reis naar een duurzamer leven, dat met vallen en opstaan gaat, op een toegankelijke manier. Ze laat zien dat duurzamer leven helemaal niet moeilijk is en dat het écht niet helemaal perfect hoeft te zijn om een bijdrage te leveren aan een betere wereld.

de groene mama

‘De groene mama’ is een gids voor aanstaande ouders én ouders met jonge kinderen. Het boek biedt onmisbare informatie over de zwangerschap, bevallen, opvoeden en verzorgen die je bijna nergens anders vindt. Er zijn talloze boeken volgeschreven over de zwangerschap, de kraamperiode en de eerste jaren, maar informatie over de meest duurzame keuzes in deze fasen van het leven ontbreekt nagenoeg altijd. Kari van der Heide heeft deze informatie wel verzameld en deelt dit in de hoofdstukken: Groen zwangeren, Op een groene wolk, Natuurlijke cosmetica, Plantaardig eten, Duurzaam speelgoed, Plasticvrij leven, Een duurzame kledingkast, Ecologisch schoonmaken, Milieuvriendelijk op reis en onderweg, Milieuvriendelijk feestvieren, Je kind milieubewust opvoeden en Jouw groene pad concreet vormgeven. In deze hoofdstukken vind je talloze tips voor onder andere wasbare luiers, dierproefvrije cosmetica, een groen kraampakket, betaalbaar plantaardig eten, duurzaam speelgoed, zero waste schoonmaken, duurzaam naar school gaan en het duurzaam vieren van diverse feestdagen.

de groene mama

Alhoewel het boek ‘De groene mama’ heet, zijn de talloze tips in het boek handig voor iedereen die graag stappen zet richting een duurzamer leven. Vrouw of man, met kinderen of zonder. Het boek biedt een vrij complete handleiding voor een duurzamere lifestyle voor iedereen. Zo komen onderwerpen als een duurzame garderobe, ecologisch schoonmaken, plantaardig eten en plasticvrij leven ook uitgebreid aan de orde. Kari schroomt niet om de gevolgen van onze huidige leefstijl te benoemen en biedt een duidelijk inzicht in de voordelen voor mens, dier en milieu van bijvoorbeeld plantaardig eten, duurzame kleding en ecologische schoonmaakmiddelen.

de groene mama

Naast alle nuttige informatie bevat het boek ook allerlei handige recepten om zelf duurzame schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten te maken. En in het laatste hoofdstuk, ‘Jouw groene pad concreet vormgeven’, gaat Kari verder dan alleen tips geven. Hier biedt ze de lezers namelijk een volledig uitgewerkt plan uit om alle duurzame tips uit het boek te implementeren in jouw leven. Natuurlijk kun je dit plan naar eigen inzicht en kunnen aanpassen, maar het is fijn dat je na het lezen van dit boek direct zin én motivatie krijgt om aan de slag te gaan.

de groene mama

Het boek ‘De groene mama’ van Kari van der Heide is nu overal verkrijgbaar en onder andere te bestellen bij Bol.com voor € 22,99. Neem ook zeker eens een kijkje op Columns by Kari voor meer interessante artikelen over natuurlijk ouderschap, vegan eten en duurzaam leven.

Deze review is geschreven naar aanleiding van een boek dat naar mij is opgestuurd en bevat een affiliatelink van Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *