Koos zoekt een huis

Leestip: Koos zoekt een huis

Klimaatverandering is voor volwassenen al erg moeilijk te bevatten, maar voor kinderen kan dit concept onbegrijpelijk zijn. Wat is klimaatverandering? Wat gebeurt er allemaal op de wereld? En bovenal: waarom doet niemand er iets aan? Zelf probeer ik mijn oudste, die nu 7 jaar oud is, deze zaken voorzichtig uit te leggen. Hij heeft steeds meer kritische vragen en wij zijn het hem verplicht om hier zo goed mogelijk antwoord op te geven. Maar soms zijn de problemen waar we momenteel op aarde mee te kampen hebben zó groot dat ze maar moeilijk uit te leggen zijn. Gelukkig is er nu Koos de Koala. In het eerste boek van Koos, genaamd ‘Koos zoekt een huis’, wordt in heldere taal en met mooie illustraties uitgelegd hoe diverse dieren op aarde te maken krijgen met uiteenlopende milieuproblemen.

Koos zoekt een huis

In ‘Koos zoekt een huis’ maken we kennis met Koos de Koala. Nadat zijn eucalyptusboom is omgehakt, gaat hij op zoek naar een nieuw huis. Hij laat zijn koalavriendjes achter in het omgekapte bos en belooft op zoek te gaan naar een huis waar ze allemaal samen kunnen wonen. Maar dat blijkt nog niet zo makkelijk te zijn en onderweg beleeft hij allemaal avonturen.

Wat leuk is aan het boek is dat je niet alleen een mooi verhaal kunt lezen samen met de kinderen, maar dat het boek ook echt interactief is. Op elke pagina kunnen de kinderen op zoek gaan naar de vriendjes Harry en Harold en Coco en Barry. En op elke pagina kunnen de kinderen zoeken naar troep in de natuur dat daar natuurlijk niet hoort te zijn. En aan het einde van het verhaal kun je samen met je kind meer leren over het belang van bomen en natuur. Daarbij krijgen de lezers handige tips om samen in actie te komen om ervoor te zorgen dat er minder bomen worden gekapt.

Koos zoekt een huis

Het boek ‘Koos zoekt een huis’ is het eerste boek van een nieuwe reeks kinderboeken over het milieu en onze aarde. De reeks is speciaal bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar oud. In zijn verdere avonturen zal Koos diverse andere dieren in nood van over de hele wereld ontmoeten en helpen. Wat een mooie manier om kinderen op laagdrempelige manier kennis te laten maken met de huidige klimaatcrisis!

Het boek ‘Koos zoekt een huis’ is nu verkrijgbaar en onder andere te bestellen via de website van Koos de Koala. Op deze website vind je nog veel meer informatie over Koos en al zijn vriendjes. Bovendien vind je op de website allemaal leuke weetjes om de kinderen meer te leren over de natuur en dieren.

Deze review is geschreven naar aanleiding van een boek dat naar mij is opgestuurd. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

1 gedachte over “Leestip: Koos zoekt een huis”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *