goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #183

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Coca-Cola vervangt plastic ringen door karton

zwerfafval

Iedereen heeft wel de afschuwelijke beelden gezien van de plastic ringen, die van de sixpacks, waarin oceaandieren verstrikt zitten. Die plastic ringen van blikjes zijn een ramp voor het milieu en er wordt al lange tijd opgeroepen om deze te vervangen door een duurzamer alternatief. Steeds meer producenten vervangen de plastic ringen en nu komt Coca-Cola ook met een alternatief. Vanaf deze week is de plastic verpakking vervangen door karton op multipacks van 250 ml van Coca-Cola, Fanta, Sprite en Fernandes.

De Puzzelbank

puzzel

Puzzelen wint al jaren aan populariteit, maar sinds de uitbraak van het coronacrisis zijn de puzzels in Nederland niet aan te slepen. Zelf ben ik ook een fervent puzzelaar. Puzzelen werkt ontspannend en is een leuke activiteit om met het gezin te doen. Het is dan ook een mooie ontwikkeling dat de Groningse Musetta Blaauw het concept De Puzzelbank heeft bedacht. Bij een puzzelbank kunnen mensen hun oude puzzels inruilen voor een nieuw exemplaar. Het is een duurzame manier om te puzzelen en het biedt een goede oplossing voor de huidige puzzelschaarste. Musetta roept iedereen in Nederland op om een lokale puzzelbank te starten. Het idee is eenvoudig te adopteren naar voorbeeld van de Groningse puzzelbank. Op de website van De Puzzelbank vind je meer informatie over het concept, maar hier kun je ook andere puzzelbanken in Nederland aanmelden of opzoeken.

Elektrische bussen in Deventer

Vanaf komende maand rijden er elektrische bussen in Deventer! Op het busstation worden daarom elektrische laadstations geplaatst zodat de bussen daar opgeladen kunnen worden. De bussen worden bovendien een stuk comfortabeler. Ze zijn namelijk voorzien van een rolstoelplank die de chauffeur van achter het stuur kan bedienen en de gangpaden en de stoelen zijn ruimer dan voorheen. Bovendien is er wifi beschikbaar en zijn er usb-aansluitingen in de bus te vinden.

Educulture in Amsterdam

educulture

Kennen jullie de (kinder)boekenwinkel Educulture al? Deze winkel is al sinds 2018 gevestigd in Amsterdam en richt zich op het aanbieden van diverse en inclusieve kinderboeken. De winkel is opgericht door Joan Windzak omdat ze diversiteit miste in reguliere boekhandels. In haar winkel vind je boeken waar alle kinderen zichzelf in herkennen en waarmee ze een kijkje kunnen nemen in een andere wereld. Je vindt Educulture in Amsterdam aan de Eerste Van Swindenstraat 20. Je kunt ook een kijkje nemen in het assortiment op de website van Educulture.

Bron foto 5: Educulture via W. Green

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *