goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #182

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Japan gaat voor klimaatneutraal

Japan

Na Europa en China heeft ook Japan aangekondigd om klimaatneutraal te worden. Het doel is om in 2050 volledig klimaatneutraal te zijn. Deze plannen zijn een stuk ambitieuzer dan de doelen die het land voorheen had. Het lijkt nog ver weg, maar om dit doel in 2050 te halen, zal Japan nu al flinke maatregelen moeten gaan treffen.

Pieter Pot groeit door

De landelijke verpakkingsvrije bezorgdienst Pieter Pot is vorig jaar begonnen met het uitbreiden van hun bezorgingdienst naar heel Nederland en dit bleek een groot succes te zijn. Talloze mensen staan nog op de wachtlijst en steeds meer mensen kunnen hun zero waste boodschappen online bestellen. Om nog verder te groeien en mensen nog sneller te kunnen helpen, heeft Pieter Pot deze week een investering van 2,7 miljoen euro opgehaald! Sta je nog op de wachtlijst? Grote kans dat je nu een stuk sneller aan de beurt bent. Wil je ook jouw boodschappen bestellen? Kijk dan snel op Pieter Pot of dit al mogelijk is bij jou in de buurt.

De winnaar van de ASN Bank Wereldprijs 2020

ASN Bank Wereldprijs

In augustus van dit jaar ging de zoektocht naar mensen met mooie ideeën voor een betere wereld van start. De ASN Bank Wereldprijs 2020 geeft inspirerende ideeën een flinke geldprijs om hun idee te starten, coaching bij het lanceren van hun product of idee en natuurlijk de nodige exposure. Meer dan 135 startende ondernemers schreven zich in voor deze wedstrijd en een vakjury koos hieruit 6 finalisten: BESE, DeWarmte, FALAFVAL, Forest Wool, Kumasi Drinks en Natulatte. Afgelopen week werd de finale van de ASN Bank Wereldprijs online uitgezonden en riep de vakjury DeWarmte uit tot winnaar. DeWarmte biedt een innovatief systeem om het huis te verwarmen met warmte dat via je doucheputje of wasmachine wegstroomt. De tweede prijs ging naar Natulatte, producent van eerlijke sappen en soda’s van het vruchtvlees van de cacaovrucht, en de derde prijs naar Forest Wool, een initiatief dat textiel maakt van dennenaalden. FALAFVAL, dat falafel maakt van groente-reststromen, opgekocht bij de lokale producent voor een eerlijke prijs, mocht de publieksprijs in ontvangst nemen.

#SPARKJOY

minimalisme

Wil jij graag wat orde scheppen thuis, maar weet je niet hoe of waar je moet beginnen? Laat Merel van Net Thuis jou dan helpen! Merel is KonMari consultant en helpt mensen om zelfstandig, met plezier en makkelijk hun huis op te ruimen met de KonMari methode. Dit doet zo middels consulten, maar ook via haar cursus #SPARKJOY. In deze cursus leer je alles over de praktische én de emotionele kant van het opruimproces. De cursus duurt een week en geeft je meer inzicht in jouw ideale leven en biedt een stappenplan om echt aan de slag te gaan door de stories, het e-book en de live q&a met Merel. En deze cursus gaat op 7 december weer van start. Ik mag de lezers van Awkward Duckling een mooie korting van € 10,- aanbieden op deze toffe cursus van Net Thuis. Met de code tessa10 krijg jij € 10,- korting bij het inschrijven voor de cursus #SPARKJOY. Met de huidige corona maatregelen en het nieuwe jaar in aantocht is er toch geen beter moment dan nu om hiermee aan de slag te gaan?

Bron foto 4: ASN Bank

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *