herfst

Dat is pas goed nieuws! #181

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Joe Biden wordt de nieuwe president van Amerika

Amerikaanse verkiezingen

Het meest spraakmakende nieuws van de afgelopen week draaide natuurlijk volledig om de Amerikaanse verkiezingen. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik volg al dagenlang het nieuws en ik ben Twitter obsessief aan het checken voor de laatste updates. Dit zijn niet zomaar presidentsverkiezingen; de rechten van vele mensen en eigenlijk ook de toekomst van onze planeet staat hier op het spel. Alhoewel het aantal stemmen op Donald Trump mij enorm verbaasd, lijkt het erop dat democraat Joe Biden uiteindelijk als winnaar uit de bus zal komen! Alhoewel een lange nasleep en veel rechtzaken ongetwijfeld zullen volgen, is dit ontzettend hoopvol nieuws voor Amerika en voor de wereld.

#SPARKJOY

minimalisme

Wil jij graag wat orde scheppen thuis, maar weet je niet hoe of waar je moet beginnen? Laat Merel van Net Thuis jou dan helpen! Merel is KonMari consultant en helpt mensen om zelfstandig, met plezier en makkelijk hun huis op te ruimen met de KonMari methode. Dit doet zo middels consulten, maar ook via haar cursus #SPARKJOY. In deze cursus leer je alles over de praktische én de emotionele kant van het opruimproces. De cursus duurt een week en geeft je meer inzicht in jouw ideale leven en biedt een stappenplan om echt aan de slag te gaan door de stories, het e-book en de live q&a met Merel. En deze cursus gaat over een maand, op 7 december, weer van start. Ik mag de lezers van Awkward Duckling een mooie korting van € 10,- aanbieden op deze toffe cursus van Net Thuis. Met de code tessa10 krijg jij € 10,- korting bij het inschrijven voor de cursus #SPARKJOY. Met de huidige corona maatregelen en het nieuwe jaar in aantocht is er toch geen beter moment dan nu om hiermee aan de slag te gaan?

Burger King doet proef met herbruikbare doosjes en bekers

burger king

Alhoewel steeds meer fastfood ketens gebruik maken van duurzamere ingrediënten en hun vega(n) aanbod uitbreiden, is er qua duurzaamheid nog veel winst te behalen. Elke dag wordt er bijvoorbeeld enorm veel afval gecreëerd door het gebruik van single use bestek, bekers en bakjes. Fastfood keten Burger King wil dit probleem aanpakken en introduceert in 2021 herbruikbare Whopper-dozen en drinkbekers om zo de hoeveelheid afval te verminderen. Klanten krijgen bij hun bestelling een keuze voor de duurzamere mogelijkheid en er wordt gebruik gemaakt van een statiegeldsysteem. De proef zal van start gaan in Portland, New York en Tokyo, maar de verwachting is dat het systeem snel zal worden uitgebreid naar andere locaties.

Dit is een goed gidsje

In 2017 verscheen ‘Dit is een goede gids‘: een fantastisch handboek voor een duurzame lifestyle, geschreven door Marieke Eyskoot. Het boek was een enorm succes en er is zelfs een internationale versie van het boek verschenen. En nu is er ook een mooie duurzame gids voor kinderen beschikbaar: ‘Dit is een goed gidsje’. Het boek is deze week uitgekomen en staat vol met tips en interviews om ook de jongere generatie te inspireren. Het boek is nu te bestellen voor € 17,50 of als e-book verkrijgbaar voor slechts € 11,-.

Dit artikel bevat affiliatelinks van Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *