fashion

Deeleconomie in beeld: Spinning Closet *gesloten*

De laatste jaren zul je het woord deeleconomie steeds vaker horen vallen. Maar wat is dat nu precies, die deeleconomie? En welke rol speelt dit in jouw leven? De deeleconomie is een alternatieve economie waarin het draait om het ruilen en lenen van goederen en diensten op allerlei gebieden. In plaats van iets aan te schaffen, kies je er in de deeleconomie voor om een boek, stuk gereedschap, klus, huis of maaltijd te lenen of met anderen te delen. Hiermee kunnen deelnemers aan deze alternatieve economie niet alleen geld besparen, maar ook een stuk duurzamer leven en een lokaal sociaal netwerk opbouwen. Binnen de deeleconomie zijn de mogelijkheden eigenlijk eindeloos en vaak wordt er gebruik gemaakt van een platform of een app om in contact te komen met andere deelnemers. De gemeenschappelijke deler van alle initiatieven en platformen binnen deze alternatieve economie is dat alles draait om het samen delen van producten en diensten in plaats van iets in eigen bezit hebben. De deeleconomie is sinds 2010 al flink in opkomst en het aantal platformen die delen en ruilen faciliteren neemt nog steeds toe. Ik laat jullie graag kennismaken met de veelzijdigheid en de mogelijkheden binnen deze alternatieve economie.

Over Spinning Closet

fashion

Kledingbibliotheken en -abonnementen zijn de laatste jaren aan een flinke opmars bezig. Voor kinderen is er Hulahoop en Bieby en volwassenen kunnen terecht bij LENA, Dressoir of bij Spinning Closet voor een indrukwekkende outfit. Spinning Closet is een platform waar diverse designerkledingstukken te huur zijn. Voor echte high fashion items, die normaliter niet beschikbaar of betaalbaar zijn, kun je terecht bij dit mooie platform. Zo ben je altijd voorzien van nieuwe fashionable items zonder dat je deze hoeft te bezitten. Het delen van kleding is namelijk veel duurzamer! In het aanbod vind je bijzondere items voor diverse gelegenheden, zoals voor werk, een gala, een avondje uit en zelfs een bruiloft. Spinning Closet biedt kleding aan van geliefde designers zoals Alexander McQueen, Fabienne Chapot, Badgley Mischka, Diane von Furstenberg, Michael Kors, Roberto Cavalli, Stella Mccartney en Yves Saint Laurent. Spinning Closet is in 2019 opgericht door Ceyla Ruypers en Lilia Planjyan. Het platform is gemodelleerd naar het Amerikaanse Rent the Runway dat al langer bestaat.

Hoe werkt het?

fashion

Fashionliefhebbers kunnen op Spinning Closet een account aanmaken. Vervolgens kun je shoppen in de uitgebreide ‘kledingkast’ van Spinning Closet voor jouw favoriete items. In het aanbod vind je jurken, rokjes, tops, broeken, jumpsuits en nog veel meer in diverse kleuren, stijlen en maten. De gekozen items kunnen direct worden besteld of er kan een pasafspraak op locatie worden gemaakt. Als je een bestelling plaatst, ontvang je de items de volgende dag al thuis. Je kunt de items huren voor een periode van 4 of 8 dagen. Na de huurperiode kun je de items via de post weer retour zenden. Elk item wordt na retour weer zorgvuldig gereinigd zodat het helemaal piekfijn is voor de volgende gebruiker. De prijzen voor alle items op de website zijn all-in: je betaalt dus niet voor verzending of voor reiniging van de kledingstukken.

Deelnemen?

fashion

Ben je benieuwd geworden naar het aanbod van Spinning Closet en de werkwijze? Breng dan een bezoek aan de website van Spinning Closet. Je kunt natuurlijk ook een bezoek brengen aan de winkel aan de Roelof Hartstraat 5 in Amsterdam of hier een pasafspraak maken voor jouw favoriete items.

Update juni 2021: Helaas heeft Spinning Closet de deuren gesloten.There are no comments

Add yours