boek

De beste boeken voor het duurzame gezin

Als je zo nu en dan rondkijkt op social media, zou je bijna gaan geloven dat duurzaam leven alleen is weggelegd voor singles. De meeste bekende zero wasters en groendoeners zijn in hun twintiger jaren en hebben geen gezin om rekening mee te houden. Dit kan lastig zijn als jij je op het duurzame pad wilt begeven. Duurzamer gaan leven met een gezin heeft namelijk flink wat uitdagingen die je op jouw favoriete blogs en Instagramaccounts misschien niet zo snel voorbij ziet komen. Want waar vind je het meest duurzame speelgoed? Hoe begin je in hemelsnaam met wasbare luiers en hoe leer je jouw kinderen om respect en liefde te hebben voor de natuur? Gelukkig zijn er steeds meer groene influencers mét gezin die ons volop informatie bieden over deze onderwerpen. En deze boeken voor het duurzame gezin mag je ook zeker niet missen!

De groene mama – Kari van der Heide

de groene mama

Het boek ‘De groene mama‘ van Kari van der Heide is een absolute aanrader voor iedereen die meer wil weten over duurzamer leven tijdens de zwangerschap en met kleine kinderen. Kari van der Heide deelt al haar persoonlijke ervaringen en geeft praktische tips om direct mee aan de slag te gaan. Van wasbare luiers tot houten speelgoed en van duurzaam feestvieren tot vegan eten met het gezin: je vindt het in dit boek.

Kari van der Heide – De groene mama – € 22,99

Het duurzame gezin – Ellen Dictus en Nikolas Sterck

Het duurzame gezin

Het duurzame gezin‘ is geschreven door Sustainable Family, oftewel Ellen Dictus en Nikolas Sterck. Samen met hun twee zoontjes wonen ze zo duurzaam mogelijk in België. Een groot deel van het boek gaat over de duurzame keuken, met name over een plantaardig dieet, maar ook zaken als duurzaam reizen (met kinderen) en het creëren van een duurzame garderobe komen aan bod.

Ellen Dictus en Nikolas Sterck – Het duurzame gezin – € 24,99

Dit is een goede gids – Marieke Eyskoot

Dit is een goede gids

Dit is een goede gids‘ van Marieke Eyskoot is met recht dé duurzame gids van dit moment te noemen. Het is een duurzaam handboek voor alles op het gebied van verzorging, eten en drinken, wonen, werken, reizen, feestdagen vieren en gezinsleven en biedt een schat aan informatie, adressen, websites en merken voor iedereen die zijn of haar leven wil verduurzamen. En onlangs is ook ‘Dit is een goed gidsje‘ verschenen: een nieuw boek met dezelfde boodschap, maar dan voor jongere lezers.

Marieke Eyskoot – Dit is een goede gids – € 20,-

Zero waste home – Bea Johnson

Zero Waste Home

Bea Johnson is de meest bekende zero waster ter wereld en het is dan ook geen wonder dat haar boek ‘Zero waste home‘ nog steeds hét handboek voor een duurzamer thuis is. Bea Johnson laat iedereen die zegt dat zero waste niet mogelijk is met een gezin zien dat het wel degelijk kan. Ze vertelt in het boek alles over haar reis naar zero waste en deelt al haar adviezen, inzichten en praktische tips.

Bea Johnson – Zero waste home – € 10,99

Dit artikel bevat affiliatelinks. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *