lezen

Leuke abonnementen voor leesfanaten

Ik ben altijd al gek geweest op lezen. Als kind ging ik minstens twee keer per week naar de lokale bibliotheek om nieuwe boeken te halen en na een korte leespauze na de geboorte van mijn kinderen (lezen was onmogelijk met mombrain) lees ik nu weer zo vaak als ik maar kan. Ik blijf gek op ‘echte’ boeken, maar ik maak ook met veel plezier gebruik van mijn Kobo e-reader en ik gebruik verschillende apps en platformen voor nog meer leesvoer. Ik deel in dit artikel een aantal toffe abonnementen die je zeker niet mag missen als leesfanaat.

Kobo Plus

Kobo Plus

Fans van e-books kunnen hun hart ophalen aan het Kobo Plus abonnement van Kobo en Bol.com. Met dit abonnement kun je voor een vast bedrag per maand onbeperkt lezen uit het e-book aanbod van Kobo Plus. En dit aanbod is heel uitgebreid! Je kunt gebruik maken van dit abonnement op je Kobo e-reader, maar hier ook een app voor downloaden zodat je eenvoudig op je telefoon kunt lezen.

Storytel

Storytel

Liefhebbers van luisterboeken zijn ongetwijfeld bekend met Storytel. Dit mooie abonnement biedt de mogelijkheid om onbeperkt gebruik te maken van alle luisterboeken in het aanbod van Storytel. Je vindt hier oude en nieuwe boeken in categorieën als biografieën, klassiek, romans, non-fictie, young adult, spanning, fantasy & sci-fi en persoonlijke ontwikkeling. De boeken worden voorgelezen door verschillende mensen, bekend en onbekend, maar ze hebben allemaal een prettige stem om naar te luisteren. Soms wordt het boek zelfs voorgelezen door de originele auteur.

Online Bibliotheek

boeken

Elke boekenliefhebber is natuurlijk allang lid van de bibliotheek, maar ken je de Online Bibliotheek al? Met jouw biebabonnement kun je je hier registreren en talloze e-books en luisterboeken gratis lenen.

Blinkist

koptelefoon

Is jouw boeken wishlist enorm uitgebreid, maar kom je simpelweg tijd tekort? Dan is de app Blinkist een aanrader! In deze app vind je samenvattingen van ontzettend veel populaire non-fictie boeken. De beste ideeën en boodschappen uit de boeken worden samengevat in korte blinks en de meeste boeken worden zo in minder dan 15 minuten behandeld. Ideaal om onderweg of op luie momenten even te luisteren en je wordt er gegarandeerd wijzer van.

Hey Reader!

boeken

Natuurlijk is er ook genoeg leuks te vinden voor kinderen om het lezen te stimuleren. Zo biedt Hey Reader! een box vol leesplezier met de leukste boeken en toffe activiteiten en extra’s. Er zijn boxen verkrijgbaar voor kinderen van 4 tot en met 9 jaar oud en het abonnement is heel flexibel.

Borre Leesclub

boeken

Om het lezen onder jonge kinderen te stimuleren is de Borre Leesclub perfect. Deze dunne boekjes worden uitgebracht vanaf groep 1 van de basisschool en groeien zo mee met jouw kind. Er zijn ook speciale boekjes voor peuters beschikbaar. De boekjes over Borre zijn een groot succes hier in huis, maar de reeks bevat nog veel meer leuke verhalen die helemaal aansluiten bij de woordenschat en de belevingswereld van jouw kind.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *