telefoon

Verbeter de wereld met jouw telefoon

Er zijn allerlei manieren om de wereld een mooiere plek te maken. Je kunt kunst creëren, goed zorgen voor jezelf en jouw medemens, je uitspreken over en inzetten tegen onrecht of zo duurzaam mogelijk proberen te leven. Of je gebruikt jouw smartphone om de wereld te verbeteren. Ja, echt! Of je nu een supernieuw model smartphone hebt, een sim only abonnement met jarenoude telefoon of een gedeelde smartphone met andere leden van het gezin: elke smartphone is geschikt om jouw steentje bij te dragen. Met jouw telefoon kun je een heleboel doen om de wereld te verbeteren. Je kunt jouw mobiel gebruiken om voedsel te redden, bewuster te shoppen, bomen te planten en afval te scheiden. Verbeter de wereld met jouw telefoon!

#1 Eerlijk winkelen

shoppen

Met onze aankopen hebben we een enorme impact op het milieu. Door duurzamere aankopen te doen op een bewuste manier kunnen we deze impact op een positieve manier beïnvloeden. Daarom is de app van Eerlijk Winkelen zo handig om te downloaden. Op dit platform vind je namelijk talloze mooie adresjes voor winkels, restaurants en andere hotspots. Allemaal plekken waar je met liefde komt omdat er met respect voor mens, dier en milieu wordt gewerkt.

#2 Ecosia

boom

Ecosia is de meest populaire groene zoekmachine van dit moment. Door Ecosia te installeren op jouw smartphone kun je met elke zoekopdracht de wereld een beetje mooier maken. Ecosia plant namelijk bomen met de advertentie inkomsten van hun dienst.

#3 Questionmark

boodschappen

Met de gratis app van Questionmark maak je voortaan eenvoudig bewustere keuzes in de supermarkt. Met de app kun je namelijk de producten in de winkel beoordelen op duurzaamheid en gezondheid. Door het product te scannen zie je hoe het product scoort op milieu, mensenrechten, dierenwelzijn en gezondheid. Er zijn al meer dan 50.000 producten in de app te vinden dus doe er je voordeel mee!

#4 Afvalscheidingswijzer

recycling

Het scheiden van afval is een kleine moeite, maar kan soms wel voor enige verwarring zorgen. Want waar hoort die pizzadoos thuis? En hoe kun je luiers het beste recyclen? Met de handige gratis app van Afvalscheidingswijzer heb je de antwoorden op al jouw recyclevragen voortaan in jouw broekzak.

#5 Too Good To Go

groente

Wist je dat je jouw mobiel ook kunt gebruiken om voedselverspilling tegen te gaan? Via een platform als Too Good To Go kun je overtollig voedsel van winkels en horecazaken redden van de verspilling. Je zoekt eenvoudig binnen het aanbod in jouw regio en binnen een mum van tijd kun je een tas heerlijkheden ophalen bij één van de deelnemers. En dat voor een fractie van de normale verkoopprijs. Jij hebt weer een goedgevulde keukenkast en het voedsel is gered van de verspilling. Iedereen blij!

#6 Recycling

smartphone

Ook na de levensduur van jouw smartphone kun je werken aan een mooiere wereld. Bijvoorbeeld door de telefoon op de juiste manier te recyclen. Smartphones zitten namelijk vol met waardevolle en vaak schaarse grondstoffen, zoals goud, kobalt, zilver en koper. Jouw smartphone is misschien niet meer geschikt voor gebruik of voor hergebruik, maar deze grondstoffen kunnen nog wel degelijk van pas komen. Lever jouw mobiele telefoon dus altijd op de juiste plek in, bijvoorbeeld via de inzameling van een goed doel of bij een inleverpunt voor E-waste.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met T-Mobile. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *