Dat is pas goed nieuws! #179

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Samen Sneller Duurzaam

windmolen

Stichting Urgenda, de organisatie die zich al jaren inzet voor innovatie en verduurzaming in Nederland, heeft deze week het platform SamenSnellerDuurzaam.nl gelanceerd. Op deze site vinden zowel consumenten als bedrijven talloze tips om hun eigen leef- en werkomgeving te verduurzamen. Zo willen ze de zoektocht naar duurzamere producten makkelijker maken en producenten van duurzame producten ondersteunen. Op de site vind je tips en producten binnen de thema’s Wonen, Voedsel, Lifestyle, Circulair, Reizen, Financiën en Biodiversiteit. Neem dus snel een kijkje op SamenSnellerDuurzaam.nl.

Verbod op vegaburger verworpen

vegan food

Vegetarische producten, zoals de vegaburger en vegetarische worst, mogen in de toekomst hun naam behouden. De agrarische industrie wilde dat de Europese Unie het gebruik van deze woorden zou verbieden voor vegetarische producten omdat het ‘verwarring’ zou kunnen veroorzaken bij de consument. Het Europees Parlement heeft daar vrijdag echter tegen gestemd. Het besluit is nog niet helemaal definitief. De landbouwministers van de EU-lidstaten moeten er ook nog over beslissen. Maar dit is wel een heel duidelijk signaal!

TreeCard by Ecosia

Gebruik je zoekmachine Ecosia met veel plezier en plant je bomen met elke zoekopdracht die je doet? Dan vind je de nieuwe TreeCard van Ecosia waarschijnlijk ook geweldig! Van deze debitcard, gemaakt van FSC hout, wordt 80% van de opbrengst gebruikt voor het aanplanten van nieuwe bomen! Kijk op de website van Ecosia hoe je zelf zo’n TreeCard kunt aanvragen.

Veggie McKroket

McDonald's

Fastfoodketen McDonalds lanceerde deze week de vegetarische McKroket. Deze oerhollandse snack is een logische keuze voor een vega variant. De laatste jaren is vega(n) eten enorm aan een opmars bezig, ook bij fastfoodketens, en de McKroket is één van de meest populaire snacks. Eerder ontwikkelde McDonalds al een vega variant van de nuggets en van hun burger. De vega McKroket is tot en met november te proeven bij een McDonalds bij jou in de buurt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *