goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #178

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Renovatiegolf in Europa

klussen

Omwille van het klimaat moeten miljoenen slecht geïsoleerde huizen en kantoren door heel Europa worden gerenoveerd. De Europese commissie wil dat in de komende 10 jaar in totaal 35 miljoen panden worden opgeknapt om zo te voldoen aan de doelen voor CO2-uitstoot. Deze renovatiegolf is onderdeel van de Green Deal van Eurocommissaris Frans Timmermans.

De Grote Klimaatkwis

de grote klimaat quiz

Op zaterdag 24 oktober wordt De Grote Klimaatkwis uitgezonden. In dit programma strijden twee teams tegen elkaar terwijl ze vragen beantwoorden over eten, drinken, huishouden en vervoer. De toon van de quiz is humoristisch en de quiz is vooral heel toegankelijk voor het publiek zodat kijkers ook inzicht krijgen in wat ze zelf kunnen doen. De quiz wordt gepresenteerd door Harm Edens en Pieter Derks, Jörgen Raymann, Dyantha Brooks, Rayen Panday, Merel Westrik en Francis van Broekhuizen nemen deel aan de quiz. Tijdens het programma geeft wetenschapsjournaliste Anna Gimbrère informatie over recente innovaties en onderzoeken én tips hoe je zelf praktisch kunt bijdragen aan een beter klimaat. De Grote Klimaatkwis wordt uitgezonden op zaterdag 24 oktober om 21.40 uur op NPO1.

Dille & Kamille in Leeuwarden

duurzaam winkelen bij Dille & Kamille

Deze week heeft Dille & Kamille een nieuwe winkel in ons land geopend. Deze winkel is te vinden in Leeuwarden. Dit is de meest ‘aangevraagde’ stad ooit en liefhebbers van deze mooie winkel die woonachtig zijn in Friesland kunnen nu hun hart ophalen.

1 gedachte over “Dat is pas goed nieuws! #178”

  1. En waar denk je dat het geld voor het renoveren van bedrijven en huizen vandaan moet komen? Uit de hoge toverhoed? We zitten in en enorme financiële crisis door de corona pandemie. Geen geld dus voor dat klimaatgeneuzel, mocht je het nog niet weten. En als je van 1500euro per maand moet rondkomen heb je niet even 80.000 euro klaarliggen voor zulke compleet doorgeslagen plannen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *