herfst

Dat is pas goed nieuws! #177

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Dag van de Duurzaamheid

duurzaamheid

Elk jaar wordt op 10 oktober de Dag van de Duurzaamheid georganiseerd. Op deze dag vinden er door het hele land allerlei activiteiten plaats om duurzaamheid onder de aandacht te brengen. Het initiatief is oorspronkelijk van Urgenda en zij hebben deze dag écht op de kaart gezet. Sinds zij elke dag van het jaar tot Dag van de Duurzaamheid hebben uitgeroepen, organiseren diverse bedrijven, organisaties en individuen rond deze dag nog steeds veel activiteiten. Informeer eens bij jou in de buurt wat er zoal te doen is.

Green Make Over

lucht zuiveren in huis

Er is steeds meer aandacht voor duurzaamheid, ook op tv. Zo ook in het nieuwe programma ‘Green Make Over’. In dit tv-programma geeft Gwen Jansen, samen met een expert team en de Consumentenbond, eerste hulp voor mensen met te hoge energiekosten en klimaatstress. Ze geven praktische tips en tools aan huishoudens om hun impact te verminderen. ‘Green Make Over’ is vanaf 18 oktober elke zondag te zien om 16.00 uur op SBS6.

Auto van gerecycled afval

Studenten van de TU Eindhoven onthulden afgelopen week een wel heel bijzonder ontwerp. Zij hebben namelijk een auto gemaakt van gerecycled afval! De elektrische auto, genaamd Luca, is gemaakt van plastic afkomstig uit de oceaan. In combinatie met de natuurlijke vezels van de vlasplant blijkt dit materiaal sterk genoeg te zijn voor het bouwen van het frame van een auto. Het interieur, de carrosserie en de ramen zijn gemaakt van PET-flessen en ABS-plastic. Zelfs met de recycling van de auto na de levensduur is rekening gehouden. Door het aanbrengen van een wrap voor de afwerking is het materiaal na de levensduur eenvoudiger te recyclen.

2 gedachten over “Dat is pas goed nieuws! #177”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *