goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #176

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Kletspakketten van Jumbo

Jumbo kletspakketten

Eenzaamheid is een groot probleem in onze samenleving en door de huidige coronacrisis is de eenzaamheid bij veel mensen alleen nog maar toegenomen. Het is misschien niet zo makkelijk tegenwoordig om bij iemand op bezoek te gaan, maar er zijn gelukkig nog tal van andere manieren om contact te zoeken met iemand. Zo komt supermarktketen Jumbo in de Week tegen Eenzaamheid met speciale Kletspakketten. Dit zijn verse maaltijdpakketten met weggeefdoosje en wenskaart. Hiermee wil de supermarkt klanten inspireren om iets lekkers te koken én te delen met iemand anders.

Zalando verkoopt tweedehands kleding

kleding

Bij online warenhuis Zalando kon je tot voor kort alleen terecht voor nieuwe kleding, schoenen en accessoires. Daar komt nu verandering in want vanaf deze maand zal het warenhuis ook tweedehands kleding gaan verkopen in Nederland. Eerder was dit al mogelijk in Spanje en in Duitsland. Mensen kunnen zelf hun gebruikte kleding aanbieden aan Zalando, mits het aan de strenge kwaliteitseisen voldoet, en shoppers kunnen eenvoudig op het platform zoeken naar hun favoriete tweedehands items. Bovendien worden de tweedehands aankopen plasticvrij verzonden!

Zonnepanelen op enorme dak van DHL

zonnepanelen

Steeds meer bedrijven investeren in duurzaamheid en duurzame energie, zo ook DHL. Het enorm grote dak van de vestiging van DHL in Wijchen zal binnenkort worden aangekleed met maar liefst 11.000 zonnepanelen! Deze zonnepanelen zullen het equivalent van het stroomverbruik van 1.100 woningen opleveren.

Voetballers van veld na homofobe opmerking

voetbal

De voetballers van de Amerikaanse voetbalclub San Diego Loyal zijn tijdens de wedstrijd tegen Phoenix Rising FC afgelopen week van het veld gegaan. Een speler van het andere team maakte een homofobe opmerking tegen Collin Martin tijdens de wedstrijd en San Diego Loyal besloot als front het veld te verlaten als hier geen maatregelen tegen werden genomen. Door deze actie gaven ze de kansen op de play-offs op, maar het team wil hiermee een duidelijke boodschap uitdragen. Wat een voorbeeld voor de voetbalwereld!There are no comments

Add yours