krant

Duurzaam knutselen met kranten

Steeds meer mensen proberen duurzamere keuzes te maken en hun leven eco-vriendelijk in te richten. Er zijn allerlei manieren om dit te doen en er is niet één juiste manier. Maar sommige stappen hebben een groter effect dan andere stappen. Zo is het kopen van minder nieuwe spullen echt een enorme bron van impact. Dit betekent natuurlijk niet dat je direct heel sober hoeft te leven. Bijna alles is wel tweedehands verkrijgbaar en door creatief om te gaan met oude materialen kun je de mooiste dingen maken. Plan dus maar alvast een knutselmiddag in met een vriend(in) of met de kinderen, want ik tip de leukste creatieve projecten die je kunt maken door het hergebruiken van allerlei materialen. In dit artikel tip ik de leukste ideeën om duurzaam te knutselen met kranten.

Krantendieren

Op I Heart Crafty Things vind je een hele reeks met leuke knutselideetjes met oude kranten. Van kranten maken ze de leukste dieren, van een leeuw tot een nijlpaard. Ontzettend leuk om samen met de kinderen te doen.

Papieren bloemen

Op Brit+Co vind je een leuke tutorial om papieren bloemen te maken. Dit kun je natuurlijk ook met oude kranten doen. Het is heel eenvoudig en dus geschikt voor zowel jong als oud.

Cadeautasjes

Deze leuke cadeautasjes kun je heel eenvoudig zelf maken van oude kranten. Een DIY vind je op Mango & Passion Fruit.

Slinger

Op Red Ted Art vind je de DIY voor deze leuke slinger gemaakt van krantenpapier. Je kunt er natuurlijk eindeloos mee variëren.

Papier maché

krant

En laten we vooral ook niet vergeten dat je van oude kranten ook prima papier maché kunt maken. Dit materiaal gebruikten we vroeger bij handvaardigheid voor van alles en nog wat. Je kunt er allerlei leuke projecten mee verzinnen. Een recept voor papier maché vind je op WikiHow.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *