badkamer

5 tips om energie te besparen in de badkamer

Er zijn allerlei manieren om jouw huis te verduurzamen. Je kunt investeren in zonnepanelen en goede isolatie, een groene oase creëren rondom jouw huis en bijvoorbeeld kiezen voor een groene energieleverancier. Maar er zijn ook talloze manieren om op eenvoudige wijze energie te besparen in huis zonder ingrijpende veranderingen of dagen werk. Gewoon, met kleine aanpassingen in en rond het huis en een verandering van enkele gewoontes. Op die manier bespaar je flink wat op jouw energierekening én verminder je jouw milieu-impact! Ik deel in dit artikel 5 tips om energie te besparen in de badkamer.

#1 Korter douchen

badkamer

De voornaamste manier om energie te besparen in de badkamer is door het verbruik van warm water te verminderen. Sta dus bij voorkeur iets minder lang onder de douche. Als je het het lastig vindt om dit bij te houden, schaf dan een eenvoudige douchetimer aan.

#2 Waterbesparende douchekop

douche

Naast korter douchen is een waterbesparende douchekop absoluut de moeite waard. Met zo’n douchekop bespaar je warm water zonder in te leveren op waterdruk tijdens het douchen. Op Zaailingen lees je er alles over.

#3 Vaker douchen

badkamer

Alhoewel een bad op zijn tijd heerlijk is, heeft douchen qua energie- en waterverbruik toch de voorkeur. Tijdens het douchen wordt namelijk gemiddeld 70 liter warm water verbruikt terwijl dit in bad bijna het dubbele is.

#4 Thermostaatkraan

badkamer

Tijdens het douchen of baden wordt er vaak veel (warm) water verspild tijdens het wachten tot het water op de juiste temperatuur is. Voorkom deze verspilling door te investeren in een thermostaatkraan. Deze kraan zorgt ervoor dat het water sneller op de juiste temperatuur is en voorkomt waterverspilling. En het is natuurlijk altijd slim om het water op te vangen om dit te gebruiken in huis of in de tuin.

#5 Ventileer

badkamer

In een badkamer is goede ventilatie natuurlijk essentieel. Na het douchen of baden is ventileren een must om de lucht te verversen en zo schimmels en aanslag te voorkomen. Je kunt natuurlijk kiezen voor mechanische ventilatie, maar vaak doet een open raam ook al wonderen. En zo bespaar je ook nog eens energie.

Lees voor meer tips over energie besparen in huis ook zeker de volgende artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *