We blijven thuis

Leestip: We blijven thuis

Deze zomervakantie is voor veel mensen anders dan andere jaren geweest. Veel mensen kozen voor een vakantie in eigen land en ondanks aanpassingen van vakantieplannen, bleek zo’n vakantie in eigen land niet eens een straf te zijn. Er is namelijk ontzettend veel leuks te ontdekken in Nederland. Dat weet Stephanie Pander als geen ander. In haar boek ‘We blijven thuis’ deelt ze talloze tips om grenzeloos vakantie te vieren in eigen land. De zomervakantie is voor veel mensen misschien al voorbij, maar met deze tips verveel je je de komende jaren geen moment in Nederland.

Stephanie Pander is een reisjournalist die de wereld over heeft gereisd voor tijdschriften als JAN magazine, Libelle en Vogue. Ze weet als geen ander de leukste hotspots in verre landen te vinden, maar een vakantie in eigen land? Dat was voor haar een heel nieuw avontuur. Maar met het oog op overtoerisme, milieuschade en een tierende pandemie is een thuisvakantie misschien net wat we als volk nodig hebben. En Stephanie Pander ontdekte dat er zoveel moois te beleven is in ons eigen Nederland dat je op eigen bodem een wereldse ervaring kunt opdoen.

Het boek ‘We blijven thuis’ begint met een hoognodige uitleg van hoe je jouw thuisvakantie serieus kunt nemen en jouw huis vakantieproof kunt maken. Bij een thuisvakantie liggen namelijk allemaal verleidingen op de loer. De was stapelt zich op, de e-mailbox vult zich gestaag, de familie staat te pas en te onpas voor de deur en de bank ziet er zo uitnodigend uit. Om van jouw thuisvakantie een succes te maken zul je jouw huis vakantieproof moeten maken en een aantal maatregelen moeten treffen om écht in vakantiestemming te komen.

Als die vakantiestemming er eindelijk is, kun je op allerlei manieren jouw droomvakantie beleven in eigen land. Of je nu houdt van een culinair avontuur, wandelen door de natuur, nieuwe steden ontdekken, varen of helemaal tot rust komen: in ‘We blijven thuis’ vind je de beste tips om van jouw vakantie een succes te maken. Stephanie Pander weet de allerleukste plekken in Nederland te vinden en deelt die allemaal in haar boek. Zo weet je, gewapend met dit boek, die gezellige restaurantjes, lokale telers, pluktuinen, stilteplekken in de natuur, beeldentuinen, leuke kampeerplekken en georganiseerde vaartochten zonder moeite te vinden.

Ik ben zelf gek op het ontdekken van nieuwe hotspots, leuke activiteiten voor jong en oud en wandelroutes en ik heb door de jaren heen aardig wat leuke adressen verzameld. Maar Stephanie Pander wist me te verrassen met zoveel leuke tips dat ik nog tijd tekort kom. De adressen in haar boek liggen buiten de gebaande paden en zullen iedereen die houdt van écht lekker en lokaal eten, rust en ruimte en ontdekkingszin aangenaam verrassen.

‘We blijven thuis’ is nu algemeen verkrijgbaar en onder andere te bestellen bij Bol.com voor € 16,99.

Dit artikel bevat een affiliatelink van Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *