goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #175

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Helemaal Groen

zwerfafval

Ben jij regelmatig in de weer met het opruimen van zwerfafval in jouw buurt? Dan is Helemaal Groen zeker een aanrader voor je. Op dit online platform verzamelen mensen zich die zich inzetten voor een schonere buurt. Door middel van een app kun jij de door jou gelopen zwerfieroute bijhouden. Zo zie je direct welke delen van jouw buurt, stad of regio al onderdeel zijn van iemands route en wordt duidelijk zichtbaar welke straten afvalvrij (worden) gemaakt. Het doel is natuurlijk om elke straat in Nederland helemaal groen te krijgen! De app is gratis te downloaden via de website van Helemaal Groen.

#2uurnatuur challenge

goed nieuws

Na het succes van de #2uurnatuur Challenge van vorig jaar, organiseert IVN Natuureducatie ook dit jaar deze groene challenge. Vanaf 1 oktober start de challenge en worden deelnemers op originele wijze uitgedaagd naar buiten te gaan. Wekelijks ontvangen deelnemers een leuke uitdaging via de e-mail. Dit kan variëren van het fotograferen van jouw eigen buurt tot het ontdekken van de lokale wildlife. Of je gaat op zoek naar paddenstoelen in de natuur. Alle uitdagingen zijn prima te combineren met ons drukke alledaagse leven. Doe jij ook mee dit jaar? Inschrijven kan via de website van IVN.

China streeft naar klimaatneutraal

klimaatverandering

De grootste uitstoter van de wereld maakte deze week bekend dat ze klimaatneutraal willen worden. China heeft al eerder aangegeven de klimaatdoelstellingen serieus te nemen, maar deze aankondiging is een goed voorbeeld voor andere landen. China hoopt in 2060 helemaal klimaatneutraal te zijn. Dat lijkt nog heel ver weg, maar om dat doel te bereiken, zullen er de komende jaren al flink wat veranderingen moeten worden doorgevoerd. Zo zijn er al gedetailleerde doelen opgenomen in het nieuwe vijfjarenplan en is China erg betrokken bij de ontwikkeling van zonnepanelen en zonne-energie.

1 gedachte over “Dat is pas goed nieuws! #175”

  1. Het zou geweldig goed nieuws zijn als China, de grootste vervuiler, inderdaad klimaat neutraal wordt. Ik hoop het van ganse harte. als de Chinese regering iets wil weet ze in het algemeen ook hoe dit voor elkaar te krijgen. Kijk hoe China de corona epidemie onder controle kreeg. Ze weten van wanten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *