goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #174

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

McDonalds bouwt duurzame restaurants

McDonald's

Je zou het misschien niet verwachten van een fast food keten als McDonalds, maar ook hier wordt volop ingezet op duurzamer ondernemen. Steeds meer restaurants worden duurzaam gebouwd of verbouwd en in 2021 wil McDonalds nog meer restaurants verduurzamen. De verbouwde restaurants zijn onder meer volledig elektrisch, maken gebruik van groene stroom en warmtepompen en worden verlicht met ledverlichting. Sinds begin dit jaar rijden de vrachtwagens van McDonalds bovendien op hernieuwbare biodiesel gemaakt van frituurolie uit eigen keuken.

World Cleanup Day 2020

zwerfafval

Vandaag is het World Cleanup Day. Op deze dag zetten mensen zich wereldwijd in voor een schonere aarde door hun handen uit de mouwen te steken en zwerfafval op te ruimen. De World Cleanup Day wordt in Nederland georganiseerd door Plastic Soup Foundation en NederlandSchoon en op de website van World Cleanup Day vind je door het hele land diverse (coronaproof) activiteiten om aan deel te nemen. Natuurlijk kun je ook op eigen gelegenheid aan de slag gaan met het opruimen van jouw eigen buurt of stad. Alle beetjes helpen!

Gratis Bedrock vegan kookboek

Wil jij graag vaker plantaardig eten en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Dan kun je nu, helemaal gratis, het Bedrock vegan kookboek downloaden. Het e-book is gecreëerd in samenwerking met Culy en bevat 57 pagina’s met vegan gerechten. Zo heb je inspiratie voor de het ontbijt, de lunch en de avondmaaltijd, maar ook voor nagerechten én snacks. De vormgeving en illustraties zijn echt prachtig en de recepten absoluut de moeite waard! Je kunt het e-book downloaden op de website van Bedrock.There are no comments

Add yours

CommentLuv badge