goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #173

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Rotterdamse winkel om kleding te ruilen

kleding

In Rotterdam vind je sinds kort The Swapshop: een winkel waar je jouw kleding kunt ruilen voor nieuwe items. The Swap Shop is niet helemaal nieuw. Zo ongeveer een jaar geleden was de Swapshop010 als pop-up al te bezoeken in Rotterdam. Dat het initiatief een succes is gebleken blijkt wel uit het feit dat het Awearness Kollektif nu een echte winkel heeft geopend. The Swapshop is bezoeken in creatieve broedplaats De Wasserij aan de Sint-Agathastraat 54 in Rotterdam.

Zero waste wandeltours

zero waste

Alhoewel veel steden geen verpakkingsvrije winkels hebben, is verpakkingsvrij winkelen in heel veel plaatsen toch prima mogelijk. Om dat te laten zien organiseren zero wasters door het hele land vandaag een zero waste tour in hun woonplaats. Op initiatief van Zero Waste Nederland kan iedereen zo leren om zero waste te winkelen in hun eigen stad of dorp. De tours worden gegeven door een lokale host en je bezoekt zo’n 5 adressen voor uiteenlopende boodschappen. Vandaag vinden er tours plaats in onder andere Alkmaar, Amsterdam, Breda, Eindhoven, Hilversum en Maastricht en de meeste tours zijn al helemaal volgeboekt. Wil je toch ook een keer zo’n tour meemaken? Dan wordt er op 10 oktober nog op diverse locaties, waaronder Middelburg, Uden, Utrecht, Wageningen en Zeist, een zero waste wandeltour georganiseerd. Kijk in het overzicht op Zero Waste Nederland voor meer informatie en om je aan te melden.

Vega whopper bij Burger King

burger king

Sinds deze week is de vegetarische whopper van de Burger King ook in Nederland te koop! Eind vorig jaar werd bekend dat Burger King een vegetarische burger zou aanbieden in samenwerking met de Vegetarische Slager, maar tot op heden was deze nog niet in ons land verkrijgbaar. Nu is het eindelijk zo ver en kunnen vegetariërs in Nederland ook genieten van deze iconische burger die voor dezelfde prijs wordt verkocht als de originele burger.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *