goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #172

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Gebarentaal erkend als officiële taal

happy

Er is een wet in de maak waardoor gebarentaal in Nederland eindelijk als officiële taal wordt erkend. Het wetsvoorstel is een samenwerking tussen D66, ChristenUnie en PvdA. Er zal nog over het voorstel worden gestemd in de Tweede Kamer, maar men verwacht dat er een overgrote meerderheid zal instemmen met het nieuwe plan. De erkenning van de Nederlandse gebarentaal is hoognodig aangezien er in ons land ongeveer 30.000 slechthorenden zijn, waarvan bijna 10.000 mensen volledig doof zijn.

Yes, baby

Fans van ‘Damn, Honey’ opgelet! Nydia en Marie Lotte brengen binnenkort alweer hun derde boek uit! De meiden achter het populaire platform ‘Damn, Honey’ laten in hun podcast, op social media en in hun boeken allerlei belangrijke onderwerpen voorbij komen waar de moderne vrxuw mee moet dealen. In dit nieuwste boek, genaamd ‘Yes, baby’, richten ze de aandacht specifiek op jonge meiden. In het boek staat alles dat je zou kunnen willen weten als je jong bent, maar waar niet echt over wordt gepraat. Het boek is een pamflet, net als hun eerste boek, en verkrijgbaar vanaf eind september. Je kunt hier het boek al pre-orderen voor slechts € 8,99.

Unilever vergroent schoonmaakmiddelen

schoonmaakdoekjes

Unilever heeft deze week aangekondigd 1 miljard euro te investeren in het verduurzamen van de schoonmaakmiddelen die onder Unilever vallen. Het bedrijf wil zorgen dat er geen fossiele brandstoffen meer worden gebruikt bij de productie van middelen als Glorix, Omo en Robijn. Veel reguliere schoonmaakmiddelen bevatten namelijk chemicaliën die zijn gemaakt van fossiele brandstoffen. Het streven is om dit doel in 2030 te hebben behaald. Het doel is onderdeel van een groter plan van Unilever om te verduurzamen. Er wordt actief gewerkt aan het verminderen van de CO2-afdruk en Unilever wil in 2039 CO2-neutraal zijn.

Goedkope treinkaartjes voor jongeren

station

Vanaf deze maand kunnen jongeren tussen de 12 en de 18 jaar oud wel heel voordelig met de trein reizen. Voor € 7,50 kunnen ze de hele dag onbeperkt buiten de spits rijden en in het weekend de hele dag. Hiermee hoopt de NS treinreizen aantrekkelijker te maken voor jongeren. Voor een duurzamere wereld is een overstap naar groen vervoer noodzakelijk en dit maakt het kiezen voor een duurzamer alternatief een stuk aantrekkelijker.

Dit artikel bevat een affiliatelink. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *