10x wat te doen met lege eierdozen

Duurzaam knutselen met eierdozen

Steeds meer mensen proberen duurzamere keuzes te maken en hun leven eco-vriendelijk in te richten. Er zijn allerlei manieren om dit te doen en er is niet één juiste manier. Maar sommige stappen hebben een groter effect dan andere stappen. Zo is het kopen van minder nieuwe spullen echt een enorme bron van impact. Dit betekent natuurlijk niet dat je direct heel sober hoeft te leven. Bijna alles is wel tweedehands verkrijgbaar en door creatief om te gaan met oude materialen kun je de mooiste dingen maken. Plan dus maar alvast een knutselmiddag in met een vriend(in) of met de kinderen, want ik tip de leukste creatieve projecten die je kunt maken door het hergebruiken van allerlei materialen. In dit artikel tip ik de leukste ideeën om duurzaam te knutselen met eierdozen.

Schatkist

Zo’n eierdoosje leent zich natuurlijk uitstekend voor het bewaren van allerlei schatten. Maak samen met de kleintjes deze leuke schatkisten van Messy Little Monster.

Goudvissen

Deze ontzettend leuke goudvissen kun je ook maken van een eierdoos. Het idee is van The Craft Train.

Zeilboot

Deze leuke zeilboot heeft genoeg zitplekken voor al hun kleine vriendjes. De DIY is te vinden op Prima.

Kartonnen draak

Deze stoere draak is een ontzettend leuke DIY van I Heart Crafty Things. Je hebt er verschillende materialen en technieken voor nodig dus je bent er, samen met de kinderen, wel even zoet mee. Een ideaal project voor een regenachtige dag.

Kartonnen bouwblokken

Deze DIY is eenvoudig en snel klaar, maar de kinderen hebben er daarna nog lang plezier van. Een win-win dus! Het idee is afkomstig van The Pinterested Parent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *