kinderkamer

Tips voor een budgetvriendelijke kinderkamer make-over

Is jouw kind toe aan een nieuwe inrichting van de kamer of is er een kleintje op komst? Dan heb je vaak talloze ideeën om de kinderkamer een make-over te geven. Je struint Pinterest af voor ideeën, de Instagram feed staat vol met prachtige foto’s van kinderkamers en je kunt het niet laten om even een rondje te maken over de meubelboulevard. Er is meer dan genoeg inspiratie te vinden, maar staat jouw budget dat ook allemaal toe? Het leven met kinderen is al duur en een nieuwe kamer inrichten brengt vaak veel kosten met zich mee. Gelukkig zijn er ook talloze manieren om een gezellige kinderkamer te creëren met een beperkt budget. Ik deel graag een aantal handige tips voor een budgetvriendelijke kinderkamer make-over.

#1 Kleurenpalet

kinderkamer

Een kinderkamer krijgt direct een heel andere sfeer als je het kleurenpalet in de kamer verandert. Geef de muren een leuke kleur en versier de kamer met wat bijpassende accessoires. De kamer ziet er direct heel anders uit en dat met minimale uitgaven.

#2 Kies tweedehands

kinderkamer

Voor een sfeervolle inrichting van de kinderkamer is het helemaal niet nodig om alles nieuw te kopen. Er zijn ontzettend veel meubels tweedehands verkrijgbaar, waaronder complete babykamersets, voor een fractie van de nieuwprijs. Kies wel bewust waar je op bespaart. Een bedframe of kast is prima tweedehands te koop, maar een goed matras is een investering die het waard is. Een goede nachtrust is voor jong en oud essentieel dus shop die matrassen van 90×200 voor de kinderkamer liever nieuw.

#3 Doe het zelf

kinderkamer

Als je een beetje handig bent, kun je allerlei leuke meubels en accessoires voor de kinderkamer gewoon helemaal zelf maken. Op Pinterest vind je talloze ideetjes voor zelfgemaakte krukjes, babygyms, slingers, knuffels, speeltjes en nog heel veel meer. Neem eens een kijkje op mijn Pinterestpagina om je te laten inspireren.

#4 Goede basics

kinderkamer

Een kinderkamer is typisch zo’n ruimte in huis die regelmatig een opfrisbeurt nodig heeft. Kinderen groeien snel op en hun interesses en behoeftes veranderen mee. Kies dus bij de inrichting van een budgetvriendelijke kinderkamer voor een aantal goede basics die tijdloos zijn. Kies bijvoorbeeld in plaats van een peuterbed voor een eenpersoonsbed. Door voor een meegroeibed te kiezen, zoals je kunt vinden op Perfecthomeshop.eu, kun je het bed aanpassen aan de behoeftes van jouw kind. Laat bijvoorbeeld ook een ladekast dienst doen als commode. Met een beetje handigheid kun je zo een goede basis creëren in de kamer waarmee je eindeloos kunt variëren en combineren om de kamer af te stemmen op de veranderende behoeftes van jouw kind.

#5 Meubel make-over

babykamer

De meubels in de slaapkamer zijn vaak de grootste investering. Kies in plaats van een vervanging eens voor een make-over van deze items. Met wat slim kluswerk kun je de meubels nog jarenlang gebruiken. Geef de kast een lik verf en gebruik het oude ledikant als bureau. Je kunt meubels vaak nog op allerlei andere creatieve manieren combineren en gebruiken dus kijk nog eens een keer kritisch naar die kast of dat bureau voordat je deze vervangt.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Perfecthomeshop.eu. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.There are no comments

Add yours