badkamer

Tips voor het creëren van een oase van rust in de badkamer

Voor veel mensen is de badkamer dé plek bij uitstek om tot rust te komen en een moment voor jezelf te nemen. Hier kun je, na een drukke dag, even een moment voor jezelf nemen, alle stress van de dag laten wegglijden en genieten van de rust en de warmte van een bad of douche. Maar hoe creëer je deze oase van rust voor jezelf? Hoe maak je van jouw alledaagse badkamer een plek waar je echt even helemaal tot jezelf kunt komen? In dit artikel geef ik tips voor het creëren van een oase van rust in de badkamer.

#1 Kalme inrichting

badkamer

Om helemaal tot rust te komen in de badkamer is het belangrijk om een kalme omgeving te creëren. Kies bij het inrichten van de badkamer daarom voor stijlvolle badmeubels in kalme kleuren. Kies bij het ontwerp ook voor badkamertegels in rustgevende kleuren en patronen zodat de ruimte écht kalmerend kan werken en niet overmatig veel prikkels geeft als je tot rust probeert te komen. En zorg er natuurlijk voor dat de badkamer is opgeruimd als je een uitgebreid bad wilt nemen. Al die badspeeltjes van de kinderen en verzorgingsproducten op de rand van het bad werken alleen maar verstorend voor de rust.

#2 De juiste verlichting

badkamer

Op veel plekken in huis denken we goed na over de verlichting. We willen gezellige lampen in de slaapkamer en woonkamer die niet te fel zijn en die op praktische plekken staan of hangen. In de badkamer zijn we helaas niet zo kieskeurig wat betreft verlichting. Daar hangt vaak een saaie plafondlamp met één stand verlichting: fel! En dat terwijl verlichting zó bepalend is voor onze gemoedstoestand. Dat kan anders. Vervang de lamp in de badkamer voor een sfeervolle lamp die je in sterkte kunt aanpassen. Zo kun je het licht eenvoudig dimmen als je toe bent aan wat rust.

#3 Groen

badkamer

Steeds meer mensen waarderen groen in huis. Kamerplanten zijn daarom ongekend populair geworden en dat is met goede reden. Planten staan namelijk niet alleen heel gezellig, maar ze hebben nog veel meer voordelen. Zo zijn kamerplanten bevorderlijk voor de luchtkwaliteit in huis en hebben ze een positief effect op ons gemoed. Daarom mogen planten ook niet ontbreken in jouw oase van rust in de badkamer. Nu is de badkamer vaak niet de makkelijkste plek voor kamerplanten, maar gelukkig zijn er genoeg planten die goed gedijen in de badkamer.

#4 Verwenproducten

badkamer

Een écht goed bad is natuurlijk pas compleet met heerlijk geurende verzorgende producten. Gebruik eens niet alleen een shampoo en zeep, maar verwen jezelf met een geurende badolie, een luxe badthee of een fijne bruisbal. Zo maak je de ervaring compleet. Wist je dat je deze producten ook heel goed zelf kunt maken? Op Anne Drake vind je bijvoorbeeld een fijn recept voor DIY bruisballen.

#5 Creëer sfeer

badkamer

Met wat mooie planten, sfeervolle verlichting en een heerlijk geurend bad is de sfeer natuurlijk al met stappen vooruit gegaan, maar schroom niet om jezelf nog wat extra te pamperen. Steek bijvoorbeeld wat sfeervolle kaarsjes aan, zet je favoriete muziek op en neem een kop thee of een glas wijn mee naar de badkamer. En vergeet niet om de huisgenoten op het hart te drukken dat je nu echt even een momentje voor jezelf neemt.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Sanitairkamer. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *