Bloemen uit de tuin

Leestip: Bloemen uit de tuin

Droom jij ook van een weelderige tuin vol prachtige bloemen? En vind je niets leuker dan een bezoek te brengen aan een lokale pluktuin om jouw eigen boeket bloemen samen te stellen? Dan is het boek ‘Bloemen uit de tuin’ écht een aanrader! In dit boek geeft tuinarchitect Silvia Dekker al haar tips om ook van jouw tuin of balkon een uitbundig bloemenfestijn te maken.

Bloemen uit de tuin

‘Bloemen uit de tuin’ is het eerste boek van Silvia Dekker. Zij is tuinarchitect en heeft haar eigen bedrijf genaamd Venkel & Vlier. In de buurt van Leiden heeft ze zelf een tuin van ruim 700 m2 waar ze een grote variëteit aan bloemen- en plantensoorten kweekt en waar ze zelf een droomtuin heeft gecreëerd. Met haar boek wil ze anderen ook inspireren om hun eigen duurzame droomtuin te creëren. Ze geeft praktische tips voor het zelf zaaien, planten en plukken van diverse soorten bloemen.

Bloemen uit de tuin

Het boek is opgedeeld in drie delen: Zaaien, Planten en Plukken. In het deel Zaaien geeft ze tips voor het zelf (voor)zaaien van diverse soorten bloemen en deelt ze een groot overzicht van verschillende soorten bloemen voor in elk soort tuin. Het deel Planten gebruikt ze om haar kennis te delen over het aanleggen van een tuin en het ontwerpen van sfeervolle en goed gevulde borders. In het laatste deel, Plukken, leer je als lezer alles over het oogsten van bloemen, het samenstellen van een mooi boeket en het maken van droogbloemen.

Bloemen uit de tuin

Het laatste hoofdstuk van het boek gebruikt Silvia Dekker om onmisbare tips te geven voor een gezonde en natuurvriendelijke tuin. Ook in een boek over bloemen in de tuin mag deze informatie natuurlijk niet ontbreken want een gezond ecosysteem in de tuin is de basis voor succes voor elke tuinier. In dit hoofdstuk deelt ze beknopt hoe je een natuurlijk evenwicht in jouw tuin kunt creëren, hoe je plaagdieren kunt weren en wat je kunt doen tegen onkruid. Ook leer je in dit hoofdstuk de giftige planten te herkennen. Dat is niet onbelangrijk om te weten, vooral met kinderen of huisdieren die vaak in de tuin komen.

Bloemen uit de tuin

De laatste jaren heb ik vooral heel veel boeken gelezen over moestuinieren, maar ben ik maar weinig wijzer geworden over het kweken van bloemen in eigen tuin. Daarom sprak dit boek mij direct enorm aan. Het is een erg toegankelijk boek met praktische informatie voor iedereen met enigszins groene vingers en een liefde voor bloemen. Het is zeker niet het meest uitgebreide boek over bloementuinen, maar dat hoeft ook niet. Met de praktische adviezen in het boek en de vele tips voor bloemen en planten kun je eigenlijk direct zelf aan de slag. En laten we ook de prachtige foto’s in het boek niet vergeten. Je krijgt direct zin om zelf aan de slag te gaan om zo’n prachtige tuin te laten ontstaan.

Bloemen uit de tuin

Het boek ‘Bloemen uit de tuin’ is nu algemeen verkrijgbaar en onder andere te bestellen bij Bol.com voor € 20,-. Het boek is ook verkrijgbaar als e-book voor € 15,99. Wil je meer weten over tuinarchitect Silvia Dekker? Breng dan een bezoek aan haar website of volg haar op Instagram om een kijkje te krijgen in haar prachtige tuin.

Dit artikel bevat een affiliatelink van Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *