bamboe

Dat is pas goed nieuws! #171

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Lidl pakt voedselverspilling aan

Lidl

Vorig jaar is supermarktketen Lidl begonnen met een proef tegen voedselverspilling. In diverse winkels boden ze producten die de houdbaarheidsdatum naderden aan voor bodemprijzen. Producten als brood, melk en kaas worden aangeboden voor 25 cent en vlees, vis en vegetarische producten voor 50 cent. De proef bleek een succes te zijn en deze week werd bekend gemaakt dat deze actie in alle filialen van Lidl wordt uitgerold. Daarnaast werkt Lidl ook mee aan Too Good To Go waar ze boxen met afgeprijsde groente en fruit aanbieden voor € 2,99.

Week Zonder Afval

afval

Van 7 tot en met 13 september organiseert Milieu Centraal de Week Zonder Afval. In deze themaweek worden mensen uitgedaagd om zo min mogelijk afval te hoeven weggooien. Overal in het land worden leuke acties opgezet om de #weekzonderafval makkelijker te maken en mensen te inspireren. Op de website van Milieu Centraal vind je volop tips en informatie over deze themaweek. En laat je inspireren tot het hergebruiken van afval en krijg opnieuw waardering voor afval op de website van Zootje Geregeld.

ASN Bank Wereldprijs 2020

Caffeink

De inschrijving voor de ASN Bank Wereldprijs 2020 is weer van start! Elk jaar vindt deze zoektocht naar mensen met mooie ideeën voor een betere wereld plaats en ontvangen de winnaars in diverse categorieën een flinke geldprijs om hun idee te starten, coaching bij het lanceren van hun product of idee en natuurlijk de nodige exposure. Door middel van deze prijs wil de ASN Bank duurzaamheid in de samenleving stimuleren en een platform geven. Heb jij een goed idee? Dan kun jij je via de website van Voor De Wereld Van Morgen inschrijven tot en met vrijdag 11 september 17.00 uur. De genomineerden krijgen na een eerste selectieronde de nodige training en coaching op het gebied van onder andere ondernemerschap, marketing en financiën. De uiteindelijke winnaars worden op 11 november tijdens de grote finale bekend gemaakt. Onder de winnaars wordt een bedrag van € 55.000,- verdeeld om het idee te lanceren.

ROEF Amsterdam

ROEF

In het eerste weekend van september organiseert ROEF een uitgebreid en uitdagend programma op de mooiste daken van Amsterdam. Van 4 tot en met 6 september kun je deelnemen aan Rooftop Roulette, een dakbioscoop bezoeken, een yogales volgen op grote hoogte of een talkshow bijwonen. Met ROEF wordt aandacht gevraagd voor de onbenutte ruimte met grote duurzame kansen op de daken van Amsterdam. Neem een kijkje op de website van ROEF om het volledige programma in te zien of direct tickets te reserveren.

Bron foto 5: Eliane Kemble voor ROEFThere are no comments

Add yours

CommentLuv badge